Започва обществено обсъждане на изменение и допълнение на Наредбата за

...
Започва обществено обсъждане на изменение и допълнение на Наредбата за
Коментари Харесай

Започва обществено обсъждане на промени за освобождаване на родители от такси за детските градини във Варна

 Започва публично разискване на изменение и допълнение на Наредбата за установяване и администриране на локалните такси и цени на услуги на територията на община Варна, които касаят подпомагането на родителите на деца в предучилищна възраст.

Промените се постановат по отношение на решение на Министерския съвет от 30.10.2020 година, с което на общините се дават по 174 лева за всяко дете в наложителна предучилищна възраст, записано в целодневна или полудневна форма на организация в детската градина или в учебното заведение.

Средствата ще се употребяват за подкрепяне на родителите при заплащането на такси, като не по-малко от 50 на 100 от парите са планувани за цялостно подкрепяне - т.е. за освобождение на родители от такси, а останалите средства - за понижаване на размера на таксите за всички или за част от родителите. С предлаганите промени на Наредбата ще се улесни достъпа до предучилищно обучение и ще се усили обсегът от родители с финансови облекчения, без да се нарушава размера на приходите от такси в общинския бюджет, оповестяват от дирекция “Образование и юношески действия " към Община Варна.

Повече по отношение на предложението  за смяна в Наредбата на адрес:

/
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР