Започва Националното външно оценяване на седмокласниците и десетокласниците. Те полагат

...
Започва Националното външно оценяване на седмокласниците и десетокласниците. Те полагат
Коментари Харесай

Седмокласниците и десетокласниците на изпит по БЕЛ

Започва Националното външно оценяване на седмокласниците и десетокласниците. Те поставят изпитите в учебните заведения, в които учат и се позволяват до залите след показване на документ за идентичност. Пише се с черен цвят на химикалката, напомнят от МОН. Днес, 13 юни, от 9 часа е изпитът по български език и литература за над 62 000 седмокласници в страната, а резултатът от него е балообразуващ детайл при приема в гимназиите. Изпитът на десетокласниците пък стартира в 11 ч.

Изпитът на седмокласниците продължава два часа и половина и включва общо 26 задания. 18 от тях са затворени и имат четири благоприятни условия за отговор, от които единствено един е правилен; 6 са с къс свободен отговор; 1 е с уголемен свободен отговор.Последната задача изисква обстоен преразказ по неизучавана художествена творба. През предходната година седмокласниците писаха преразказ върху „ Талисманът “ от Красимир Бачков.

Изпитът по български език и литература за над 54 500 десетокласници стартира в 11 часа и продължава 90 минути.Резултатът от него е значим най-много за десетокласниците от обединените учебни заведения, в които образованието е до 10 клас. С него те аплайват за местата от спомагателния план-прием за продължение на образованието си във втория гимназиален стадий.

На 16 юни е националното външно оценяване по математика за учениците от 7. и 10. клас. Максималният брой точки на всеки изпит е 100 и те не се преобразуват в оценки.Резултатите ще бъдат оповестени до 28 юни.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР