Започва извънредна среща на Групата на седемте развити световни икономики

...
Започва извънредна среща на Групата на седемте развити световни икономики
Коментари Харесай

Г-7 се събират заедно със Зеленски заради ударите в Украйна

Започва изключителна среща на Групата на седемте развити международни стопански системи (Г-7) поради серията въздушни офанзиви на Русия против Украйна тази заран, оповестява " Укринформ ". Във форума ще взе участие и Володимир Зеленски. 

В Туитър Зеленски написа, че се е схванал с немския канцлер Олаф Шолц, който ръководи Г-7, за провеждането на незабавна среща на групата.

Ще изнеса тирада, в която ще опиша за терористичните офанзиви от Руската федерация, показва той и добавя, че двамата водачи са разискали и въпроса за възходящ напън върху Русия и възобновяване на развалената инфраструктура в Украйна.

Украинският президент заяви и че в обособен телефонен диалог с френския си сътрудник Еманюел Макрон двамата са разискали укрепването на противовъздушната защита на Украйна и са призовали за " твърда европейска и интернационална реакция ".

По-рано през днешния ден беше обявено за няколко детонации в центъра на украинската столица, както и в градовете Лвов, Тернопил и Житомир в западната част на Украйна, а също и в Днипро в централната част на страната.

През нощта е имало нахлуване и в Запорожие, като украинските управляващи регистрират най-малко 10 ракети.

След нападенията украинският президент Володимир Зеленски упрекна Русия, че се пробва да заличи страната му  " от лицето на Земята ".

Андрий Йермак, почитан асистент на Зеленски, пък акцентира, че съветските ракетни удари по градове в Украйна са сигнал към цивилизования свят, че " въпросът с Русия " би трябвало да бъде позволен със 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР