Започва изплащането на преизчислените пенсии, които са с увеличение от

...
Започва изплащането на преизчислените пенсии, които са с увеличение от
Коментари Харесай

Започва изплащането на увеличените пенсии

Започва изплащането на преизчислените пенсии, които са с нарастване от 1 юли. То ще продължи до 20-и този месец. Изплащането на пенсиите посредством пощенските станции ще бъде осъществено съгласно направен график и ще бъде авансово разгласен. Сметките на пенсионерите, които получават пенсиите си по банков път, ще бъдат заверени през днешния ден.

Считано от 1 юли са преизчислени размерите на пенсиите, свързани с трудова активност, отпуснати до 31 декември 2017 година в това число.

Преизчислението е осъществено с новата по-висока тежест от 1,169 за всяка година зачетен застрахователен стаж на лицата. Осигурено е нарастване с 3,8 на 100 на приемания към 30 юни тази година размер на пенсиите от трудова активност. От 1 юли се ползва и нов най-малък размер на пенсията за застрахователен стаж и възраст – 207,60 лв..

Нови минимални размери имат и всички пенсии, свързани с трудова активност, защото се дефинират като % от тази сума. Нови минимални размери имат и наследствените пенсии. Увеличава се и размерът на обществената пенсия за напреднала възраст – 125,58 лв.. Спрямо него са избрани нови размери на всички пенсии, несвързани с трудова активност, каквито са пенсиите за военна неработоспособност, за гражданска неработоспособност, обществените за неработоспособност и персоналните, както и другите типове добавки към пенсиите, които се дефинират в % от обществената пенсия за напреднала възраст.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР