Започнахме преговори за членство с Европейския съюз от деня на

...
Започнахме преговори за членство с Европейския съюз от деня на
Коментари Харесай

Османи предупреди, че Северна Македония трябва да промени Конституцията си, ако иска членство в ЕС

" Започнахме договаряния за участие с Европейския съюз от деня на първата междуправителствена конференция, само че няма да можем да отворим глава 23, в случай че не променим конституцията”, означи министърът на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи в телевизионно изявление.

Той акцентира, че изменението на конституцията допуска включването на хърватската, черногорската и българската общественост наред с останалите шест общности, които към този момент са изброени в текста на конституционния увод.

На въпрос дали се притеснява, че може да не се обезпечи болшинство от две трети за измененията в конституцията, Османи акцентира, че по време на диалозите с България е общувал с представители на македонската съпротива и не е чул от никоя партия мотив против включването на българите в Конституцията.

По думите му даже от представители на ВМРО-ДПМНЕ е чул мнение, че е направена неточност, че българите не са включени в конституцията при конституционните промени през 2001 година, а в този момент, сподели Османи, този въпрос се употребява за всекидневен политически напън.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР