Започна заседанието на Пленума на Висшия съдебен съвет /ВСС/. Очаква

...
Започна заседанието на Пленума на Висшия съдебен съвет /ВСС/. Очаква
Коментари Харесай

Гешев: Атаките срещу мен идват от ГЕРБ, целта ми е истинска съдебна реформа

Започна съвещанието на Пленума на Висшия правосъден съвет /ВСС/. Очаква се по време на него да има изговаряне на допустимостта на второто предложение за констатиране на учредения за предварителното освобождение на Иван Гешев от длъжността „ основен прокурор “, което бе направено от четирима членове на Прокурорската гилдия. На съвещанието участва и обвинител номер едно у нас, който съобщи, представен от „ bTV “:

„ В правосъдната власт се случва тоталитарен прелом, те не почитат разделянето на управляващите. “

Гешев счита, че офанзивата против него идва от ГЕРБ . По думите му партията желае да подчини прокурори , съдии и следователи на нелегитимни олигархични ползи, само че това можело да стане единствено през труповете на хората, които са починали, с цел да съществува тази страна. И продължи:

„ Тук става дума за европейски, морални и етични полезности на българите. В момента желаят правосъдната система, скоро ще желаят и президента, който в този момент назовават с най-различни имена. “

В момента вместо право има сталинизъм , твърди Гешев.

„ Това е персонална оценка, на която имам право, съгласно българската Конституция. Вие не ме харесвате – добре, само че това ли е най-важният проблем сега? “ , запита той и посочи, че правосъдната власт се намирала в исторически миг, да се изчистят Авгиевите обори.

„ Само делата имат значение, думите са се обезценили. Ако не се постави завършек на превзетата страна, наглостта няма да има край “ , съобщи още той.

Според Гешев прокуратурата не била харесвана, тъй като към този момент нямало свещени крави, а задачата на сътрудниците му щяла да бъде същинска правосъдна промяна .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР