Започна участието на министър-председателя Кирил Петков в съвместната сесия на

...
Започна участието на министър-председателя Кирил Петков в съвместната сесия на
Коментари Харесай

Байдън отиде на срещата на евролидерите в Брюксел |

Започна присъединяване на министър-председателя Кирил Петков в взаимната сесия на евролидери с президента на Съединени американски щати Джо Байдън, която се организира в границите на постоянното съвещание на Европейския съвет.

Във фокуса на сесията е тематиката за поддръжката за Украйна и усилването на трансатлантическото съдействие в отговор на експанзията на Русия.

Позицията на България е, че войната, водена от Русия против Украйна, е голям спор със обилни световни последствия. Премиерът Кирил Петков е на мнение, че страните членки на Европейски Съюз и НАТО би трябвало да продължат да бъдат единни и решителни в своя общ отговор към непровокираната съветска експанзия.

" Международната поддръжка за устойчивостта на Украйна би трябвало да продължи. Приоритет за България е даването на нужната филантропична помощ и безконтролен достъп на бягащите от войната до безвредни дестинации. Страната ни към този момент е дала заслон на над 50 000 украинци. България е една от страните, която най-бързо структурира оперативна координационна група и секторни звена за справяне със обстановката ", оповестяват от държавната пресслужба.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР