Започна решителната седмица, втората от царстването на Омикрона. В нея

...
Започна решителната седмица, втората от царстването на Омикрона. В нея
Коментари Харесай

Витанов: Мутафчийски храбро наложи локдаун и смъртността бе ниска

Започна решителната седмица, втората от царстването на Омикрона. В нея той би трябвало да доближи пика си. Трябва, само че е спънат добре, както виждате. Не имах вяра, че контролът на хаоса може да работи така добре в наши условия, само че ето на, оправяме се доста добре. Това написа във Facebook профила си математикът проф. Николай Витанов.

Кратка информация за оперативната конюнктура за пандемията за 01 февруари 2022:

Винаги съм казвал, че пикът не е обвързван с миг, а с период от времето. Интервал, период, период. Това значи, че като влезете в региона към пика стоите там някакво време. Какво става през това време? Стават трите пречупвания на трендовете: изкривяване на тренда на записаните нови случаи, изкривяване на тренда на напредък на заетите болнични кревати и изкривяване на тренда на смъртността. Като стане това, сте излезли от пика и сте тръгнали надолу.

1. Какво ви споделих за пика на тази вълна през ноември (в началото на месеца, когато всички ви плашеха и по-късно продължиха да ви плашат със страшния Омикрон). Казах, че откакто се появи, му трябват 4 седмици, с цел да стане доминантен и по-късно ще цари три седмици. Тия три седмици са околопиковата област, за която ви пиша нагоре. Това споделих, нали. Казах и, че в случай че не пристигна до Никулден, проблемите ни с него ще са през 2022. Какво споделих за пика в началота на ноември. Че ще е в средата на февруари, нали по този начин. Аз в никакъв случай не се отмятам от това, което съм споделил и не меня прогнозите си през 5 минути. Така, свързваме двете неща - трите пречупвания и трите седмици царуване. Как става: седмица първа - напредък към пика. Седмица втора, постигане на околопиковата област и изкривяване на тренда на напредък на новите случаи. Седмица трета: изкривяване на тренда на напредък на заетостта на леглата и към края на седмицата (може и в началота на четвъртата седмица): изкривяване на тренда на смъртността.

2. Да забележим в този момент. Седмица първа (миналата): напредък към максимланата стойност на записаните нови случаи. Седмица втора (тая): постигане на пиковите стойности и изкривяване на тренда. Седмица трета (следващата, доникъде на февруари): изкривяване на тренда на претовареност на болничните кревати. Към края на тази трета седмица и при започване на идната - изкривяване на тренда на смъртността. През втората половина на февруари чаках да излезем от пика и да тръгнем надолу - нали по този начин беше.

3. На основата на горните планове и на основата на опита от другите талази бе формиран проект, в който на българската обществена система бе заложена следната траектория в голямото фазово пространство на положенията и. Зададената траектория я знаета от дълго време: да няма суперпожар, да няма препърнени лечебни заведения и да няма цялостен локдаун. Нали по този начин. В проекта има ограничения, които да обезпечат придвижването по тази траектория и прекосяването през вълната. Понеже все се не помни: най-малко при Витанов се доклада, че част от българския народ е много инатеста и другата част н абългарския народ би трябвало да я наси на гърба си през тази рецесия.

4. Да забележим какво става със заложената траектория. Цел първа: да няма суперпожар. Няма суперпожар, вирусът е добре спънат, не може даже да доближи контролното число от 15 000 регистрирани нови случаи дневно. Защо е по този начин? Никой не ви изясни това, нали по този начин. Освен Витанов, който сподели: Пожарът гори неравномерно и имаме див шанс. Защото ще прегори на някои места, преди да се разгори на други. И с подобаващ контрал на тази обстановка няма да има суперпожар. Нали това ви писах? Напомням ви това, тъй като чета с трогване по какъв начин юрдечетата крякат, та се късат. Защо крякат? Ясно е - в случай че системата премине през тази най-висока вълна по заложената и оповестена авансово троектория, мъчно щесе приказва с Витанов. Пак пиша - хората, които са реализирали това на процедура са цяло, число, каето не е естествено.

По-натам. Базовото репродуктивно число през днешния ден е 1.12. Под 1.3 е, което демонстрира, че Омикронът е спънат добре и кръвта му тече. Няма суперпожар.

5. Втори детайл на заложената траектория: да няма препълване на лечебните заведения. Няма препълване на лечебните заведения. Знаете, че стадий 4 на проекта се задейства при постигане на 80% претовареност на интензивните кревати по райони. Няма 80% претовареност на настоящите разкрити кревати, нито на интензините, нито на неинтензивните. Системата върви по заложената трактория.

Има запаси, тъй като вогат да се разкрият още кревати. Където изникне проблем с леглата, той се взема решение бързо.

6. Трети детайл на заложената траектория: да няма цялостен локдаун. Няма цялостен локдаун. Има местни ограничения, които пускат задоволително кръв на Омикрона и не му разрешават да възпламени суперпожара. Пиша ви го аз и вие си мислите, че е елементарно. Но я се пробвайте да го извършите. Никак не е просто - трябват взаимни старания на огромна част от системата. Която би трябвало да носи на гърба си и другата - инатестата част от системата.

7. Картата на осведомителния портал за обстановката с стадиите по райони с прогноза за след 5 дни.

Тук нещата са постоянни и такива ще останат през идващите няколко дни. Подготвих ви душевен, че картата ще почервенее, което и стана. Сега ще постои по този начин. Омикронът не се е развихрил в Регион 3 (само във Варна имат по-големи проблеми там), така, че този район ще постои още някой ден с жълт цвят. Интересното е, че вероятността въобще да не влезе в алената зона, пораства. Да забележим. Ако Омикронът не успее да стигне 15 000 случая дневно, Регион 3 може въобще да не влезе в алената зона.

8. Смъртността - заложено контролно число - 1% от записаните случаи с наклонност кам понижаване. Кога - от средата на месеца натам. Можеше ли да е по-малко? Да можеше. Защо не е? Обяснение на Витанов - ниска степен на имунизация, неспазване на ограниченията. Кирил Ананиев бе смел министър на опазването на здравето. Мутафчийски бе смел началник на НОЩ. Наложиха локдаун, смъртността беше ниска. Не забравяйте по какъв начин бяха оплюти. Тогава бе определено да си живеем, в случай че ще смъртността да е висока. Нали по този начин беше? Недейте да ревете в този момент. Изборът бе изработен тогава. Тогава ви споделих: стоим пред вратата в долната част на стълбата. На горната част на стълбата има друга врата на която написа нещо, обвързвано с високата смъртност. Не се обръщайте и не тръгвайте нагоре по стълбата. И се явиха гурута и обърнаха народа да тръгне към горната врата на стълбата. Тях питайте, за какво смъртността е висока. Моята прогноза по въпроса ви е ясна: Ще надминем 33 500 вписване смъртни случая. Ще надминем 1 милион регистрирани случаи на инфектирани. Доста от дълго време съм го споделил това. Време е юрдечетата да се сетят, че и те можели да го кажат. Но когато го споделих, крякакха, че съм вманиачен, че броя трупове и така нататък. Ще забележим. И не забравяйте главните думи от тази прогноза: ЩЕ НАДМИНЕМ.

9. Ще кажете, че се нервирам. Ядосвам се, да - можехме да минем през тази пандемия по напълно различен метод. Но каквото - такова. Това е към този момент. Желая здраве и триумфи. Пазете се през идващите две седмици и дано вирусът да ви заобикаля. Помнете - и вие участвате в направляването на голямата обществена система - всеки един от вас. Засега се оправяме чудесно - минаваме през най-високата вълна без цялостен локдаун по авансово заложена и обезпечена с проект и ограничения траектория. И през днешния ден може да кажем на Омикрона:

What`s up, doc?

Да държим по този начин курса. И Омикронът ще грохне пред очите ви.

Салютиран от мощното крякане на благите ми юрдечета.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР