Започна публичната лекция на премиера Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов

...
Започна публичната лекция на премиера Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Балканите спокойно могат да заместят Великобритания, трябва да влязат в ЕС

Започна обществената лекция на премиера Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила в УНСС. Той бе показан от ректора на университета Стати Статев като негов научен сътрудник, доктор по логика на психиката. Темата на лекцията е „ България, Балканите, Европа и светът ". На нея участват дипломати, народни представители,преподаватели и студент, съобщи кореспондент на novini.bg.

Борисов стартира лекцията си със съболезнования към околните на жертвите от трагичните произшествия в последните дни и с привет за купата в Лондон на Григор Димитров Григор Димитров Димитров е български тенисист. Роден е в град Хасково.... към профила.

След това той подсети в какви сложни времена живеем. „ Турция е най – огромният комшия на Европа. Това е голяма страна с най – огромната войска в Европа. Тя взе участие в действителни военни дейности и тук политиците би трябвало да си дадат ясна сметка, че мирът е значима постъпка “, съобщи Борисов по отношение на оттеглените от президента Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26 февруари... към профила бойци от от военни учения на НАТО в Норвегия.

Премиерът подсети и какъв брой страни са били срещу миграционното съглашение с Турция, а то работи добре и е най-правилното, съгласно него, с цел да се държи миграционния напън отвън Европейски Съюз. „ Европейски Съюз не би трябвало да се гради вътре с огради, а да се загради извън със всички благоприятни условия, които имаме “, съобщи той. „ Основните водачи в Европа, когато стане въпрос за Турция са за цялостно отказване. Няма тематика, по която да се сближат “, разяснява министър председателят.

„ За мен Европейски Съюз би трябвало да се грани не вътре с огради, а би трябвало да се гради вън с всички благоприятни условия, които имаме “, сподели министър председателят. „ Трябва ясно и бързо да има позиция на европейските водачи по тематиката за бежанците “, добави той.

„ Европа би трябвало да си организира диалога. Турция би трябвало да е сътрудник на Европа. Много е елементарно да се изказваш против Ердоган през днешния ден. Длъжни сме да не се подаваме на страсти, а да търсим прагматично решение “, сподели Бойко Борисов.

„ И към този момент идваме на Балканите. Трябва ли Европа да обърне внимание на Балканите или не? До преди една година тази тематика на дневен ред не стоеше. Но в този момент имаме Брекзит. Балканите може да заместят излизащата Англия. Богата природа, хубави хора “, добави министър - ръководителят.

„ През идващите шест месеца България може да е мотор на всичко, което ни касае нас “, разяснява Борисов и съобщи, че в границите на година – година и половина тематиката за балканите ще стои на дневен ред.

"Ако Балканите не влязат в Европейски Съюз, това ще е по-голям риск за Европа, безапелационен бе министър председателят.

След изнесената лекция Борисов съобщи на студентите, че може да му задават въпроси към този момент напълно умерено и подсети, че от опит като учител знае, че за 20 – 25 минути ползата на младите стопира.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР