Sycamore Gap: Емблематично дърво в Стената на Адриан е „умишлено отсечено“

...
Започна пълно полицейско разследване, след като дървото е било отсечено
Коментари Харесай

Започна пълно полицейско разследване, след като дървото е било отсечено през нощта, което служителите смятат за умишлен акт на вандализъм.

< p>„[Ние] можем да потвърдим, че за съжаление прочутото дърво в Sycamore Gap падна през нощта“, казаха от администрацията на националния парк Нортъмбърланд. „Имаме основание да смятаме, че е умишлено изсечен.

„Работим със съответните агенции и партньори, които се интересуват от тази емблематична североизточна забележителност и ще издадем повече подробности, след като станат известни.“< /p>

Обществеността беше помолена да не посещава мястото, близо до Crag Lough, „докато работим с нашите партньори, за да идентифицираме какво се е случило и да направим мястото безопасно“.

Говорител добави: „Sycamore Gap беше избран за английско дърво на годината през 2016 г. в наградите на Woodland Trust и е много обичан от хора от цял ​​свят.“

Разкрити са най-добрите и най-лошите крайбрежни градове в Обединеното кралство - гласувани от посетители

Изображение: Дървото в Sycamore Gap на Стената на Адриан е едно от най-фотографираните дървета в Обединеното кралство

Дървото стоеше надолу в Стената на Адриан, с Roman Milecastle 39 точно отляво и се грижи както от националния парк Нортъмбърланд, така и от Националния тръст.

Хората в социалните медии изразиха своята тъга и гняв от инцидента, като мнозина го нарекоха „ужасяващ " или "отвратително".

Фотографът Стивън Ломас, който е снимал дървото, написа на X, известен преди като Twitter: "Дори не мога да започна да опиша колко съм тъжен, че най-красивият и известното дърво в Англия, Sycamore Gap, е или отсечено, или съборено.

„Доста съм опустошен, че мястото, което обичам най-много в Нортъмбърленд, вече го няма.“

Прочетете повече в Sky News:
Гари Линекер подкрепя новите правила на BBC за водещите
Милиони погрешно вярват, че са алергични към пеницилин

Полицията и комисарят по престъпността в Нортъмберия, Ким Макгинес, каза: " Съкрушен съм, че прочутият Сикамор го няма. Възмутен съм, че това изглежда като умишлен акт на вандализъм. Това дърво беше наше. Емблематична североизточна забележителност.

Чи Онвура, депутат от Нюкасъл Централен, добави: „Видях това преди час и заключих, че трябва да е дълбока фалшификат, защото никой никога, никога не би могъл да отсече дървото, което е толкова красиво само по себе си , толкова вкоренен в нашата история и наследство и такъв символ на нашия регион. Сега сме принудени да приемем, че го няма."

Всеки, който има информация, се моли да се свърже с полицията.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР