Започна обучението на медицинските екипи, които ще обслужват въздушните линейки.

...
Започна обучението на медицинските екипи, които ще обслужват въздушните линейки.
Коментари Харесай

Въздушни линейки: Започна обучението на медиците, които ще обслужват медицинските хеликоптери

Започна образованието на медицинските екипи, които ще обслужват въздушните коли за спешна помощ. В подготвителния център във ВМА дойде и здравният министър, който наблюдава по какъв начин протича подготовката на първите лекари и медицински експерти.

Общо 106 лекари и медицински сестри са се записали за образованието като четирима от тях са отпаднали по медицински аргументи. Първите хеликоптери се чака да дойдат у нас в средата на юли.

Определени са пет бази. Първоначално ще отворят базите в Долна Митрополия и Враждебна, а в следствие - и във Варна, Пловдив и Ямбол.

Площадки за кацане ще има в съвсем всички регионални и академични области у нас.

Подробности вижте във включването на Цанка Николова.

" Тук са реализирани едни условия, които съвсем изцяло дават отговор на това, което дават хеликоптерите, които сме закупили. Сигналът ще попада в този народен информативен център, а диспечерите ще имат квалификацията да преценят дали казусът се нуждае от кола за спешна помощ или би трябвало незабавно да излети хеликоптер ", съобщи доктор Асен Меджидиев- длъжностен министър на опазването на здравето.

" Ние така и така образоваме личен състав за летателни машини, евакуационни екипи, само че тук има и редица специфики като приказваме за кърмачета, родилки и бременни. Това е предизвикателство, което, несъмнено, обогатява нашите екипи ", сподели ген.-майор проф. Венцислав Мутафчийски - шеф на ВМА.

Работна група сред министерствата на опазването на здравето, на вътрешните работи и на земеделието и храните работят по Наредбата за райския газ като скоро се чака да бъдат оповестени промени, сподели още здравният министър.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР