Започна новата академична година в най-старото висше училище у нас

...
Започна новата академична година в най-старото висше училище у нас
Коментари Харесай

Започна академичната година в Софийския университет

Започна новата академична година в най-старото висше учебно заведение у нас - Софийския университет. За първи път прага на Алма матер ще прекрачат 4455 студенти. На формалното разкриване тази заран участва и вицепрезидентът Илияна Йотова.


По традиция тя и ректорът сервираха цветя пред паметниците на братята Евлоги и Христо Георгиеви. По-късно на церемонията в аулата бяха показани всички декани на факултети и бяха раздадени студентските книжки на 30 студенти, лауреати на разнообразни Олимпиади. В словото си проф. Герджиков отговори на медийни изявления, че университетът за следващ път не е запълнил местата си, а вицепрезидентът пожела на студентите на добър час.
Проф. Анастас Герджиков, ректор на Софийския университет: За поредна година бях изумен, че никой не означи очевидния факт, че незапълнените места няма по какъв начин да бъдат аршин за каквото и да било, защото съставляват аритметичната разлика сред броя на утвърдените места и признатите студенти. Ако следващата година утвърдените места се утроят незапълнените места, ще бъдат доста повече от тази година даже да бъдат признати два пъти повече студенти. Следователно би трябвало да съпоставяме не броя на незапълнените места, а броя на признатите студенти.Илияна Йотова, вицепрезидент: Запомнете едно, като някогашен ученик на този университет, когато някой ви пита къде сте приключили, задоволително е да кажете единствено " Университета ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР