Започна изграждането на нов корпус на 30 ДГ Радецки“ в

...
Започна изграждането на нов корпус на 30 ДГ Радецки“ в
Коментари Харесай

Започна изграждането на нов корпус на детска градина в столичния район Изгрев

Започна построяването на нов корпус на 30 ДГ „ Радецки “ в София. Сградата е включена в Програмата на столичния кмет Фандъкова за създаване на нови детски градини и обезпечаване тук-там за децата в столицата.

Детската градина се построява по възлагане на регион " Изгрев " и дейностите се управляват от кмета на региона доктор Делян Георгиев. Разширението на детската градина е за 4 групи. Строителството би трябвало да завърши до образователната година, оповестяват от Столична община.



Съществуващата постройка на 30 ДГ " Радецки " беше етернитова и преди към 2 години беше преизградена отначало.

В момента в регион „ Изгрев “ се построяват още  4 здания на детски градини и ясли - ясла за 6 групи в кв. „ Изток “, пристройка за 3 групи към 23 ДГ „ Здраве “ и уголемение за 2 групи към 49 ДГ „ Радост “ в кв. „ Дианабад “.



В столицата все още се построяват общо 22 здания за детски градини. Строителните действия на други четири е завършило и следва да бъдат въведени в употреба.

На символичната „ първа копка “ участваха ръководителя на СОС Георги Георгиев, както и кметът на регион „ Изгрев “ доктор Делян Георгиев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР