Започна грандиозният митинг на сърбите срещу режима на Александър Вучич,

...
Започна грандиозният митинг на сърбите срещу режима на Александър Вучич,
Коментари Харесай

Плакати с надписи Приключил си! и Не съм тъп! и скандирания Оставка! на протеста в Сърбия

Започна грандиозният протест на сърбите против режима на Александър Вучич, оповестява БГНЕС. Хиляди жители от цяла Сърбия се събраха в центъра на Белград, на площада пред Скупщината. В митинга вземат участие хора съвсем от всички възрасти, само че доминират младежите на към 20-30 година, които не желаят да живеят повече под режима на Вучич, нито желаят да напущат страната.
Множеството носи плакати, които са ръчно направени и свидетелстват за спонтанността на митинга. На тях се чете „ Приключил си! “ , както и „ Не съм тъп! “ , изписан върху националния байрак на Сърбия. Има и такива, които са в типичния сръбски жанр: „ Ако желая президентът да ме…, щях да гласоподавам за Ричард Гиър “. Един от най-любопитните е фотография на Вучич с очила, само че с прическата на диктатора Ким Чен Ун и с мустачки на Хитлер. Надписът на този афиш е: „ Три в едно “.
Пред постройката на Скупщината към този момент е издигната естрада. Пред нея има и голям афиш, на който написа „ Слобо завърши в Хага, а ти непосредствено подземен “ . Демонстрантите скандират „ Оставка “. На митинга се стекоха жители от цяла Сърбия. Вече има пристигнали от Крагуевац, Крушевач, Петровац, Нови сад и Сремска Митровица. Те скандират „ Вучич апаш “ и носят букви, с които изписват думата „ Оставка “. Днешният митинг минава под мотото „ Един за всички “. Входът на Скупщината е заграден от сериозен полицейски кордон.
Неблагоприятните метеорологични условия и дъждът, който сега се изсипва над Белград, не спря хората да излязат на митинг. Те упорстват за оставките на Вучич и неговия министър-председател Анна Бърнабич и на ръководителя на Скупщината - Мая Гойкович. Протестите в Сърбия започнаха след пребиването на политическия водач Борко Стефанович и опожаряването на дома на един публицист. Опозиционният „ Съюз за Сърбия “, с съществени водачи Драган Джилас, Вук Йеремич и Бошко Обрадович, приканват в страната да бъдат извършени почтени и свободни избори, само че след съставянето на преходно държавно управление. То би трябвало да провежда вота в рамките сред шест и девет месеца.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР