Започна аудиенцията на Владимир Путин при папа Франциск, съобщават руските

...
Започна аудиенцията на Владимир Путин при папа Франциск, съобщават руските
Коментари Харесай

Започна аудиенцията на Путин при папата

Започна аудиенцията на Владимир Путин при папа Франциск, оповестяват съветските медии.
В делегацията на съветския президент са министърът на опазването на здравето Вероника Скворцова, съветникът на президента Юрий Ушаков и представителят на Кремъл Дмитрий Песков.
По време на визитата си в Рим Путин като се изключи че ще беседва с папата, ще има и срещи с популисткото държавно управление на Италия, което прикани за облекчение на глобите, макар продължаващата рецесия на Москва със Запада, съобщи Агенция Франс Прес, представени от БГНЕС. 
Историческият център на Рим е блокиран от съображения за сигурност – придвижването по 50 улици е прекратено и италианските медии оповестяват, че сигналите на мобилните телефони могат да бъдат заглушени.
Медиите напомнят, че крайнодесният вицепремиер Матео Салвини постоянно показва възторженостти по адрес на Путин и неговото съдружно държавно управление пази преразглеждането на санкционната политика на Европейски Съюз към Москва. В навечерието на визитата си в Рим Путин похвали Салвини и неговата партия " Лига " за това, че имат " гостоприемно отношение " към Русия.
" Те упорстват за бързо унищожаване на антируските наказания, въведени от Съединени американски щати и Европейски Съюз, " сподели Путин в изявление за в. „ Кориере каузи Сера “.
Салвини е посещавал Москва и оттова има негови фотоси, носещ пропутински фанелки.
Според съветските медии диапазонът на диалозите на Путин в Рим ще е много необятен: от връзките сред Русия и Европейски Съюз, през обстановката в Сирия, Украйна и Либия както и случая с иранската нуклеарна стратегия.
Всъщност връзките сред Ватикана и Русия не са гладки, доколкото Руската православна черква постоянно упреква Каторлическата черква в опит да принуди Русия, която е православна, да споделя позициите на Ватикана.
През 2016 година папата имаше историческа среща с съветския патриарх Кирил в Куба, което е първа среща на главите на двете най-големи християнски църкви от схизмата през XI век.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР