Заплатите в „Пирогов” не намаляват, а се повишават, заявиха от

...
Заплатите в „Пирогов” не намаляват, а се повишават, заявиха от
Коментари Харесай

Пирогов: Заплатите не намаляват, ще има двойни бонуси за Коледа

Заплатите в „ Пирогов” не понижават, а се покачват, обявиха от управлението на болничното заведение. Според тях парите за миналия месец са били по-малко поради предпочитано разплащане с снабдители.

Оттам бяха безапелационни, че лекарите от болничното заведение няма да останат ощетени. В същото време за през днешния ден за трети следващ ден ще има митинги на работещите там.

„ Всеки месец болничното заведение генерира 200-300 хиляди лв. дълг. Фирмите доставчици завеждат каузи за блокиране на сметките на „ Пирогов”. Поради тази причина проф. Балтов от 3-4 месеца апелираше към ръководителите на клиниките и отделенията да не се дадат ДМС през октомври, а идващия месец. За да може с тях да се разплатим с компаниите, с цел да не се блокират сметките на „ Пирогов”. За Коледа ще получат ДМС за два месеца”, съобщи в „ Здравей, България” по NOVA зам.-директорът доцент Олег Чолаков.

От управлението отхвърлиха и изказванията за жестока спестовност на консумативите, което да заплашва болните.

„ Нормално е да има надзор. Отказ от лекуване никой не е получил”, съобщи доцент Мая Аргирова от управлението.

Въпреки уверенията и през днешния ден недоволните лекари, сестри и санитари ще упорстват за оставката на шефа - професор Асен Балтов.

По случая е

назначена инспекция от Министерство на здравеопазването. До приключването й от управлението на болничното заведение отхвърлят коментар, само че лекарите заплашват да изоставен, в случай че изпълнителният шеф проф. Асен Балтов не се отдръпна.

"От болничното заведение настояват, че са налице стихийни и недомислени дейности и заповеди на изпълнителния шеф, нарушаващи естественият темп, влошаващи работната конюнктура, което предстоящо води до изчерпващото се самообладание на личния състав. Визираме „ Структурни промени”, които се показват в смяна на абревиатурата от клиники в отделения, която от своя страна изисква слагане при шестмесечен изпитателен период на работа на лекари с потвърдени професионални качества, настояват протестиращите, и дават образец от последните дни: назначение на зам.-директор по административна активност – началника на кабинета на служебния министър Илко Семерджиев, когато в това време болничното заведение разполага с шеф дирекция Административни действия.

Вчера стана ясно, че от август до момента са напуснали към 250 индивида и не престават да напущат.

​Обвиненията им към шефа на болничното заведение са, че ръководи безредно и некадърно.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР