Заплатите в България видимо растат през последните години, но все

...
Заплатите в България видимо растат през последните години, но все
Коментари Харесай

КНСБ: Заплатите растат, но 70% от българите продължават да взимат под 1200 лв.

Заплатите в България очевидно порастват през последните години, само че към момента 70% от хората у нас получават месечни хонорари под междинните за страната 1 200 лева Това сподели в ефира на bTV президентът на КНСБ Пламен Димитров.

„ Миналата година успяхме да договорим 10% нарастване на заплатите в обществения бранш, усили се оптималният застрахователен приход и таванът на пенсията стана 1200 лева “, напомни Димитров. Въпреки това България остава най-бедната страна в Европейския съюз.

Президентът на КНСБ упорства, че заплатите би трябвало да продължат да порастват, защото и цените ще го вършат. В момента доплащането за нощен труд да вземем за пример е едвам 25 стотинки. Синдикатите от години оферират нарастване на цената на нощния трус, „ най-малко с едно левче “, по думите на Димитров.

„ Доходите би трябвало да порастват най-малко с 10-15% на година, с цел да догоним европейците “, безапелационен бе той.

Председателят на КНСБ предложи да се понижи облагаемият налог на приходите и прикани за спор по тематиката.

Той подсети и че от 2007 година синдикатите упорстват цената на нощния труд да се усили до 1 лев на час. Според него е неуместно настоящето доплащането на час за нощен труд - 25 стотинки. Димитров даде за образец груповите контракти, при които заплащането на нощния труд било по-високо. До момента обаче те покривали едвам към 30% от работещите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР