Заплахите на Запада да подкопае сътрудничеството между Москва и Пекин

...
Заплахите на Запада да подкопае сътрудничеството между Москва и Пекин
Коментари Харесай

Има ли разрив между Москва и Пекин? Проговори руски дипломат

Заплахите на Запада да подкопае съдействието сред Москва и Пекин не реализираха триумф, заявява в изявление за ТАСС съветският заместник-министър на външните работи Андрей Руденко.

" Като създадем равносметка на миналата 2022 година в региона на руско-китайското практическо съдействие, може да установяваме, че курсът на Запада за прям шантаж и открити закани за подкопаване на съдействието сред нашите страни не реализираха триумф ", сподели дипломатът.
-->
По думите му Пекин, както и Москва, преглежда западните наказания като " политическо оръжие за въздържане на неуместни страни ". " Съвпадането на позициите по този кардинален въпрос ни разреши и в бъдеще да осъществяваме всички набелязани по-рано съглашения, взаимно да формираме настояща на актуалните провокации архитектура на двустранните търговско-икономически връзки ", сподели Руденко и добави: " Стокооборотът сред Русия и Китай в безспорни стойности от януари до ноември 2022 година се усили съвсем с една трета, като надвиши доста рекордните стойности от по-миналата година ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР