Заплахата от тероризъм в Дания и срещу нейните интереси в

...
Заплахата от тероризъм в Дания и срещу нейните интереси в
Коментари Харесай

Дания повиши нивото на заплаха от тероризъм заради войната в Газа

Заплахата от тероризъм в Дания и против нейните ползи в чужбина се е повишила заради войната на Израел против бойците на Хамас в Газа и поредицата изгаряния на Корана в Дания предходната година, заяви датската работа за сигурност и разузнаване PET, представени от " Ройтерс ".

PET оцени общото равнище на опасност на 4 от 5, само че сподели, че рисковете в границите на това равнище са се нараснали.

" Конфликтът сред Израел и редица въоръжени групировки, несъмнено, тревожи доста хора , в това число в Дания ", се споделя в изказване на PET.

" Конфликтът също съдържа забележителен капацитет за радикализация и готовност , което евентуално може да задейства участници за спонтанни или планувани реакции в Дания, в това число терористични офанзиви. "

Миналата година антиислямски деятели , а също и, две от най-либералните страни в света, които разрешиха остра рецензия на религията в името на свободата на словото.

Швеция до второ най-високо равнище, заявявайки, че е осуетила офанзиви след изгарянето на Корана.

Парламентът на , който не разрешава изгарянето на Корана на публични места, като се пробва да понижи напрежението с мюсюлманските страни.
 Дания влага още близо 6 милиарда $ за защита
Дания влага още близо 6 милиарда $ за защита

Допълнителните средства са за идващите пет години
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР