Електронната система за регистрация на военнослужещите ще заработи в Русия

...
Електронната система за регистрация на военнослужещите ще заработи в Русия
Коментари Харесай

От 1 ноември Путин затяга мерките за новобранците

Електронната система за регистрация на военнослужещите ще проработи в Русия от 1 ноември 2024 г ., т.е. по време на есенния набор на новобранците. Това се показва в държавното разпореждане за " Единен указател на информацията за жителите, подлежащи на военна работа ", оповестено на 27 април.

Това посочи съветската работа на Би Би Си.

Службата ще събира информация за обещано лице от други държавни бази данни, в това число службата " Госуслуги ", базите на ФСБ, Министерство на вътрешните работи, данъчната работа, миграционните и регистрационните регистри.

Военните ще имат достъп до информация за наказателни и административни каузи на разположение, подлежащо на военна работа, за неговото недвижимо и друго имущество, както и до информация за местоживеенето му, в това число на място, друго от мястото на регистрация.

За известяван на лицата, подлежащи на военна работа, за промени в регистъра преди всичко ще се употребява порталът " Госуслуги ". Призовката, получена посредством портала, ще се смята за връчена и в случай че бъде подценена, ще се ползват ограничавания, макар че призовките на книжен притежател ще останат в действие.

Ако обещано лице не се яви в центъра за набиране на военнослужещи по електронна призовка в период от седем дни след включването му в регистъра, то автоматизирано ще загуби правото да напуща Русия, да издава чуждестранен паспорт , да записва частно дружество, да прави покупко-продажби с недвижими парцели, да ръководи и записва транспортни средства, да взема заеми и заеми.
 Шойгу отхвърля опасността от нова готовност за основаване на
Шойгу отхвърля опасността от нова готовност за основаване на " буферна зона "

Путин загатна концепцията за " буферна зона " след засиления обстрел на Белгородска област

" Досега наборните бойци можеха умерено да напущат страната макар законодателната възбрана. Това беше допустимо, защото нямаше канал за продан на информация сред службата за наборна военна работа и граничната работа.

" Със стартирането на регистъра наборните военнослужещи , във връзка с които е изпратена призовка, автоматизирано ще бъдат лишавани от опцията да напущат страната, до момента в който не се явят в центъра за набиране на военнослужещи ", написа в канала в Телеграм на плана " Военни юристи ".
 Путин обуздава прокуратурата за изземането на частни активи
Путин обуздава прокуратурата за изземането на частни активи

То е целесъобразно единствено когато бездействието може да заплаши националната сигурност на Русия

През април 2023 година съветският президент Владимир Путин подписа закон за реформиране на регистрацията на руснаците в наборна възраст. Призовките до службата за военна регистрация към този момент ще идват освен на хартия, само че и в електронен тип. В този случай призовката ще се смята за връчена от момента, в който бъде сложена в персоналния акаунт в " Госулуги ". Това се отнася за всички лица, подлежащи на военна работа, а освен за наборниците.

Законът доста трансформира системата за известяван за наборна военна работа. Според предходната редакция на закона " За военната работа и военната тегоба " призовката до центъра за набиране на военнослужещи би трябвало да се връчи персонално и против автограф .
 ISW: Русия употребява настроенията след атентата за готовност на мигранти
ISW: Русия употребява настроенията след атентата за готовност на мигранти

Продължават ударите против енергийната инфраструктура на Украйна

Призовката в електронен тип ще се смята за получена от момента на публикуването ѝ в персоналния профил на лицето.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР