Заплахата от тероризъм в България остава ниска, но чуждестранни терористични

...
Заплахата от тероризъм в България остава ниска, но чуждестранни терористични
Коментари Харесай

Доклад на САЩ: Групировки прекарват терористи и контрабанда през България

Заплахата от тероризъм в България остава ниска, само че задгранични терористични групировки се възползват от противозаконните български мрежи за контрабанда и трафик в опит да вкарат в Европа терористи от Близкия изток и Южна Азия. "

Това се споделя в оценката за България в годишния отчет за тероризма през 2022 година, оповестен от американското Бюро за битка с тероризма към министерството на правораздаването във Вашингтон.

В него България преди всичко е избрана като " мощен сътрудник на Съединени американски щати в битката против тероризма ", само че в текста се споделя още, че " празноти в потенциала [на българските власти] не престават да пречат на цялостната успеваемост " на дейностите им.

В същия дух се споделя, че страната продължава с антитерористичните ограничения по границите и използването на стратегии за непоколебим надзор върху миграцията, в това число подкрепени от Съединени американски щати стратегии за биометричен скрийнинг и инспекция на достоверността на персоналните истории на мигранти. Споделя се информация със Съединени американски щати и други сътрудници за различаване и залавяне на обвинени терористи при секване на границите или незаконното им определяне в страната.

Всъщност в документа се изяснява, че огромна част от откритите посредством биометрични инспекции " известни или обвинени терористи " са спрени не на българската граница, а навътре в страната, съобщи " ". 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР