Резултатите от анкета на CGTN показват, че 91,4% от участниците

...
Резултатите от анкета на CGTN показват, че 91,4% от участниците
Коментари Харесай

Анкета на CGTN: Обвиненията на САЩ към Китай в свръхкапацитет в сектора на новите енергии е водено от техния протекционизъм

Резултатите от анкета на CGTN демонстрират, че 91,4% от участниците в нея смятат, че обвиняванията на Съединени американски щати към Китай в свръхкапацитет в бранша на новите сили са неоснователни. „ Съединени американски щати стартират тази теза, изхождайки от своите персонални ползи “, разяснява участник в допитването.

Износът на Съединени американски щати на чипове заема 48% дял от световния пазар, на оръжия – 42%, а на селскостопански артикули – 10%. Страната заема значимо място в света в износа на самолети и техни съставни елементи, петрол и природен газ, медикаменти и други значими артикули. 



На този декор, Съединените щати приказват за свободна търговия единствено в сферите, в които са конкурентоспособни, а упрекват Китай в свъркапацитет там, където не устоят неговата конкуренция. Тези двойни критерии са явни и няма по какъв начин да получат доверието на интернационалната общественост.

Според американския Закон за понижаване на инфлацията потребителите, купуващи електрически автомобили могат да получат дотация от 3750 $. В коментар на това 56,83% от интервюираните от CGTN декларират, че обвиняванията на Съединени американски щати за това, че китайската страна дава дотации в същия този бранш е безпочвено. 



От 2021 до 2022 година електрическата енергия, генерирана от чисти източници, заема 20% от общата в Съединени американски щати. А до 2020 година Китай е съдействал за 60% на световната фотоволтаична и вятърна електрическа енергия. „ Китайският прогрес в зеления преход е впечатляващ, изключително потреблението на възобновими енергийни източници, с помощта на които бе понижено дейно замърсяването “, разяснява различен участник в анкетата на CGTN.

Източник: Bulgarian.cri.cn

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед13421Проф. Боян Дуранкев: Очакванията за огромна политическа смяна надали ще се сбъднатАлтернативен Поглед18322Проф. Боян Дуранкев: Желаят ли българите да влезнат в еврозоната или ще бъдат натикани в тази еврокошара!?Алтернативен Поглед12607Доц. Валери Жаблянов: Левицата в Европа и в България би трябвало да се разгласи против растящата милитаризацияАлтернативен Поглед11369Доц. Валери Жаблянов: Управляващи и съпротива не са в положение да предложат друга държавна политикаАлтернативен Поглед27708 " ЛЕВИЦАТА! " внесе документите си в ЦИК за присъединяване в изборитеАлтернативен Поглед130726Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дни  Димитър Шивиков, коалиция на искащите, Макрон, натикани страните от соцлагера  Димитър Шивиков, коалиция на искащите, Макрон, натикани страните от соцлагера
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР