Русия изгражда мрежа от бази за наблюдение на спорни острови

...
Русия изгражда мрежа от бази за наблюдение на спорни острови
Коментари Харесай

South China Morning Post: Русия изгражда бази за наблюдение близо до Северна Япония

Русия построява мрежа от бази за наблюдаване на противоречиви острови край северна Япония, с цел да ускори военния си потенциал, макар че анализаторите споделят, че подобренията са частично едва завоалирано предизвестие към Япония по отношение на продължаващата поддръжка за Украйна, написа.

Оборудването за наблюдаване в новите бази е сходно на това, употребявано от съветския черноморски флот за събиране на информация за Украйна, в това число следене на идващи дронове и идентифициране на цели за ракети земя-въздух.

Някои анализатори преглеждат връзката с Украйна като обръщение към Токио за поддръжката му за Киев във войната в Украйна.

 „ Русия търси всевъзможен метод да „ накаже “ Япония, подкрепяща интернационалните наказания и предоставяща поддръжка на Украйна, като да вземем за пример налагането на възбрана върху вноса на японски морски блага “, сподели Джеймс Браун, професор по интернационалните връзки, специализиращ по съветските въпроси в кампуса на Токио. „ Москва желае да покаже на Япония, че дейностите в поддръжка на Украйна имат разноски и че тези разноски не са в най-хубавия интерес на Япония. ”

Отслабването на решимостта на Япония във връзка с Украйна би било прелом за Русия, макар че островите са сериозни за нейните военни упоритости в Азиатско-Тихоокеанския район.

„ Значението на островите надвишава всевъзможни военни бази, които те построяват там “, сподели Гарън Мълой, професор по интернационалните връзки в университета Дайто Бунка и експерт по военни въпроси.

„ Тези бази ще бъдат очите и ушите на Северна Япония, като ще държат Русия в крайник с това, което прави Япония въз основа на нейните радарни сигнали и, като цяло, какво прави и нейният съдружник Съединени американски щати “, сподели той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР