Русия изпрати още военни части в Очеретине в Източна Украйна,

...
Русия изпрати още военни части в Очеретине в Източна Украйна,
Коментари Харесай

Ожесточени боеве в Очеретине, Русия подсилва офанзивата с още военни части

Русия изпрати още военни елементи в Очеретине в Източна Украйна, с цел да укрепи офанзивата си в региона, само че украинската войска управлява по-голямата част от селото и чака доставките на американски оръжия да извърнат обстановката в интерес на Киев, обявиха през днешния ден украинските въоръжени сили, представени от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.
След като през февруари съветските сили превзеха града бастион Авдеевка, те постепенно напреднаха през най-малко половин дузина села, защото изтощената украинска войска беше принудена да употребява спестовно намаляващите си артилерийски ресурси, отбелязва Ройтерс.

Днес край Очеретине се водят яростни сражения, само че Назар Волошин, представител на украинското Източно командване, съобщи, че обстановката е " под надзор " и украинската войска държи две трети от селото.

По думите му украинските войски са съумели да обстрелват региона от селото, който е завзет от руснаците. " Врагът е блокиран и се подхващат ограничения той да бъде изритан ", сподели още Волошин.

Същевременно на север съветските сили се пробват непременно да завладяват Часов Яр, макар че не са влезнали в стратегически значимия град, добави представителят на Източното командване.

Часов Яр, който е ситуиран на нагорнище, се преглежда като врата към останалите значими градове в Донбас, които Русия желае да превземе. Украинските войски са превъзхождани по бройка и въоръжение, само че новият пакет от американска военна помощ доста повдигна бойния им дух.

Волошин сподели, че предстоящата от Украйна задгранична военна помощ включва муниции, артилерийски снаряди и оръжия, които ще оказват помощ за обръщането на хода на войната на фронтовете край Бахмут и Авдеевка, както и в други региони.

 

Източник dir.bg

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР