Френската футболна звезда Килиан Мбапе обяви, че след края на

...
Френската футболна звезда Килиан Мбапе обяви, че след края на
Коментари Харесай

Килиан Мбапе обяви, че напуска ПСЖ в края на сезона

Френската футболна звезда Килиан Мбапе разгласи, че след края на сегашния сезон ще се раздели с тима на Пари Сен Жармен.

Мбапе разгласи решението си с емоциално видео в обществените мрежи, в което благодари на всички, с които е работил по време на своя 7-годишен престой на " Парк Де Пренс ".

25-годишният Килиан ще се сбогува с почитателите на парижани тази неделя (12 май), когато ПСЖ приема Тулуза в последното си домакинство през този сезон в Лига 1.

" Здравейте всички, тук е Килиан. Искам да приказвам с вас. Винаги към казвал, че ще приказвам с вас, когато му пристигна времето. Искам да съобщавам публично пред всички, че това е моят финален сезон в Пари Сен Жармен. Няма да удължа контракта си ", стартира Килиан Мбапе.

MERCI.
— Kylian Mbappé (@KMbappe)

" Приключението ще завърши след няколко седмици. Ще изиграя моя финален мач на " Парк де Пренс " в неделя. Много страсти, доста години. Горд съм, че имах шанса да бъда част от най-големия френски клуб, един от най-хубавите в света. Също, че имах опцията да дойде тук, да натрупам опит в тим с доста напрежение и да израсна като футболист, несъмнено, измежду едни от най-хубавите в историята. Да играя с най-великите първенци, да се срещна с доста хора и да израсна като човек също. С всичката популярност и неточности, които позволих ", продължи той.

" Първо желая да благодаря на всички съотборници, с които играх. Всички треньори: Унай Емери, Томас Тухел, Маурицио Почетино, Кристоф Галтие и Луис Енрике. Благодаря на спортните шефове Леонардо и Луис Кампос, защото ме подкрепяха. Благодаря на всички чиновници на ПСЖ, които никой не вижда и те работят в сянка и всички въобще. Това са невероятни хора, които дават всичко за клуба и заслужават почитание ", показа Мбапе.

" Въпреки всичко, което се случва на открито, медийните спекулации, които витаят към клуба, има доста хора, които в действителност обичат ПСЖ, които желаят да го пазят и той да свети, и да бъде популярен. Знам, че с всички тези хора клубът е в положителни ръце ", сподели още французинът.

" Трудно е, мъчно е. Никога не съм си мислел, че ще бъде толкоз мъчно да разглася това и да напусна моята страна – Франция, Лига 1, шампионата. Винаги съм знаел, само че мисля, че се нуждая от това – ново предизвикателство след 7 години. Трудно е и несъмнено, желая да благодаря на доста хора на първо място. Знам, ме не съм най-демонстративния състезател. Искам да благодаря за любовта през тези 7 години, в никакъв случай не съм желал да скатавам, а да бъда ефикасен ", разяснява роденият в Париж футболист.



" ПСЖ е тим, който няма по какъв начин да те остави апатичен. Можеш да го обичаш или да го мразиш. Аз избрах да го обичам и го правех през тези 7 години. Имаше възходи и падения, несъмнено, само че не скърбя за нито един миг в този влиятелен тим. Това е клуб, от който ще запазя мемоари за цялостен живот. Искам да кажа на всички, че ще съм признателен през целия си живот, че съм имал шанса да играя тук и няма да бъда повече състезател, само че ще продължа да виждам всеки мач, несъмнено, тъй като това е клуб, от който ще се интересувам и постоянно ще проследявам изкъсо ", призна звездата на парижани

" Това беше от мен. Опитвах да демонстрирам най-хубавата версия на себе си през тези 7 години. Без почитателите това нямаше да бъде същото прекарване с всички тези страсти, които почувствах. Ще съм признателен за това през целия си живот ", продължи той.

" Благодаря на всички! Надявам се да приключим тази година с финален трофей. Ще имаме страхотни страсти в оставащото време и имам вяра, че това ще бъде част от моето сърце вечно. Това е Париж! Довиждане! ", приключи Килиан Мбапе.



Припомняме ви, че бързоногият футболист дойде в ПСЖ чартърен от Монако през 2017 година и в идващите седем години последователно се трансформира в огромната звезда на клуба, за който досега той е изиграл над 300 мача и има на сметката си 255 гола във всички шампионати.

За този интервал Килиан Мбапе взе участие в спечелването на общо 13 трофея с екипа на парижани - 6 пъти Лига 1, 3 пъти Купата на Франция, 2 пъти Купата на Лигата и 3 пъти Суперкупата на Франция. На 25 май пък столичани могат да вдигнат още веднъж Купата на страната, когато се изправят във финала против Олимпик Лион

Единственият трофей, който обаче убягна на Мбапе за всички тези години беше този от Шампионската лига, макар че през 2020 година ПСЖ доближи до последния мач, изгубен тогава от Байерн Мюнхен с 0:1 в Лисабон.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР