Тази година Великден ще бъде различен за семейството на един

...
Тази година Великден ще бъде различен за семейството на един
Коментари Харесай

5 месеца в плен на хутите: Говори тъщата на един от българските моряци от „Галакси Лийдър“

Тази година Великден ще бъде друг за фамилията на един от българските моряци от отвлечения от йеменските хути транспортен съд „ Галакси Лийдър “ . Близките на Данаил Веселинов ще посрещнат празниците с терзание, само че и с вяра той да се върне скоро при тях.

Старши помощник-капитанът Данаил Веселинов към този момент е в плен на йеменските бунтовници повече от пет месеца. Съпругата и щерка му го чуват по телефона през две седмици за по няколко минути, само че неизвестността към ориста му ги тревожи.

Пред bTV приказва тъщата на Данаил Веселинов – Соня Щерева.

„ Дъщеря ми по гласа го познава, по кое време, по какъв начин приказва. Той е споделил, че се държат добре, храна, всичко. Но са като пандизчии, не са в затвор, само че са затворени, нямат право да излязат, единствено от прозорците гледат. Ходели лекари 2-3 пъти да ги преглеждат, тъй като имало доста болести там. Специално за двамата капитани – за шурей ми и за другия, огромни грижи.Той не се надявал, казвал, че до момента в който не свърши войната, няма да ги пуснат “, споделя Соня Щерева, тъща на Данаил Веселинов.

 Екипажът на „ Галакси Лийдър “ с двамата българи е на сушата, само че към момента в плен на хутите Светът 2 мин. Екипажът на „ Галакси Лийдър “ с двамата българи е на сушата, само че към момента в плен на хутите  Хутите: Съдбата на кораба „ Галакси лийдър “ с българи на борда е в ръцете на „ Хамас “ Светът 2 мин. Хутите: Съдбата на кораба „ Галакси лийдър “ с българи на борда е в ръцете на „ Хамас “  Димитър Главчев към роднините на похитените от хутите моряци: Не са забравени България 2 мин. Димитър Главчев към роднините на похитените от хутите моряци: Не са забравени  Хутите от Йемен - извънредно в „ 120 минути “ 120 минути 11 мин. Хутите от Йемен - извънредно в „ 120 минути “  Екипажът на „ Галакси Лийдър “ с двамата българи е на сушата, само че към момента в плен на хутите Светът 2 мин. Екипажът на „ Галакси Лийдър “ с двамата българи е на сушата, само че към момента в плен на хутите  Хутите: Съдбата на кораба „ Галакси лийдър “ с българи на борда е в ръцете на „ Хамас “ Светът 2 мин. Хутите: Съдбата на кораба „ Галакси лийдър “ с българи на борда е в ръцете на „ Хамас “  Димитър Главчев към роднините на похитените от хутите моряци: Не са забравени България 2 мин. Димитър Главчев към роднините на похитените от хутите моряци: Не са забравени  Хутите от Йемен - извънредно в „ 120 минути “ 120 минути 11 мин. Хутите от Йемен - извънредно в „ 120 минути “

Снимка: bTV

Соня Щерева разказва шурей си като доста добър и грижлив млад мъж.

Снимка: bTV


„ Ние с него имаме доста огромна връзка, аз си го обичам като наследник, а не като шурей. Той е един млад, образован, просветен мъж, който е 13-14 години по океани, по морета. С почтен труд си изкарва прехраната, нищо неправилно не е правил, постоянно е бил доста прецизен брачен партньор, татко, шурей. Помагаше ми за всичко, водеше ме на доктор, на всички места “, споделя тъщата на Данаил Веселинов.

Снимка: bTV


Данаил се среща със брачната половинка си Събина преди 15 години в Бургас, до момента в който той служи във военноморската база „ Бургас-Атия “. Две години по-късно напуща армията и стартира работа в компанията „ Стамко “, в която работи към този момент 13 години. Компанията изпраща българи в екипажите на разнообразни кораби. Какъвто е и казусът и с отвлечения Galaxy Leader, плавал под бахамски байрак.

Снимка: bTV


„ Семейството страда доста, щерка ми страда доста, внучката също …масата ще е празна тази година “, споделя Соня Щерева.

Жената има вяра, че божия мощ закриля похитените моряци и скоро знамение ще ги върне в прегръдките на техните близки.

Товарният транспортен съд беше похитен от хутите на 19 ноември 2023 година в Червено море. Бунтовниците го превзеха и взеха за заложници членовете на екипажа - 17 филипинци, двама българи, трима украинци, двама мексиканци и румънец.

Снимка: bTV

В четвъртък служебният министър председател Димитър Главчев се срещна с близките на отвлечените български моряци от кораба. Главчев е уверил роднините на моряците, че институциите не са спрели да търсят благоприятни условия за освобождението им.

За очакванията на околните и апела „ Свобода за българските капитани “ – очаквайте на следващия ден в „ 120 минути “ сестрата на капитан Любомир Чанев и майката на Данаил Веселинов.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР