Тази седмица Израел превзе граничния пункт Рафах в южната част

...
Тази седмица Израел превзе граничния пункт Рафах в южната част
Коментари Харесай

„Неколкократно изразих загриженост, бях заглушен“: бивш американски дипломат за Газа

Тази седмица Израел завладя граничния пункт Рафах в южната част на Газа, ход, който разпали страхове от нови смъртни случаи и опустошаване в територия. Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън преди този момент предизвести израелския министър председател Бенямин Нетаняху, че нахлуването в Рафа е „ алена линия “. Израелският ход пристигна, до момента в който броят на жертвите във войната на Израел против Газа продължава да пораства във война, която умъртви повече от 34 000 палестинци.

Междувременно администрацията на Байдън е изправена пред възходящо вътрешно неодобрение против политиките си в Близкия изток, неотдавна белязана от оставката на представителя на арабския език на Държавния департамент на Съединени американски щати Хала Рарит. Рарит е първият посланик от кариерата, който подава оставка обществено, протестирайки против отговора на държавното управление на войната на Израел против Газа.

И по този начин, какъв резултат оказва несъгласието върху външната политика на Съединени американски щати? И дали администрацията на Байдън е в повратна точка в поддръжката си за войната на Израел против Газа...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР