Няма дупка в бюджета. Ако се правят разходи извън това,

...
Няма дупка в бюджета. Ако се правят разходи извън това,
Коментари Харесай

Петков видя пиратка на ГЕРБ и ДПС, Василев увери: Няма дупка в бюджета

Няма дупка в бюджета. Ако се вършат разноски отвън това, което е гласувано в Народното събрание, тогава въпросът е към служебния финансов министър кои пера се понижават, сподели в Стара Загора съпредседателят на “Продължаваме смяната – Демократична България ” Асен Василев в отговор на въпрос дали има заплаха дупката в бюджета да се усили след подпомагането на фермери, земеделци и миньори.

“Това, което оставихме на служебния кабинет, е осъществяване на налозите тъкмо както са по проект график, разноските бяха по-ниски, знаете, че в бюджета има остатък в края на март. Тези спомагателни разноски, които се вършат, по принцип би трябвало да могат да бъдат направени или на база запас в бюджета, или на база понижение на други разноски, това са единствените два източника за правене на спомагателни разноски ”, изясни Василев. По думите му единствените пера, които могат да се понижат, са пера в финансовата стратегия.

Доколкото виждам, сега се приготвя решение за подкрепяне с спомагателни средства, които не са в границите на Министерството на земеделието и би трябвало да се види от кое място те ще бъдат взети, разяснява още той.

Подпомагането с 250 млн. лева годишно на държавните „ Мини Марица-изток “ с решение на Народното събрание евентуално няма да бъде утвърдено от Европейската комисия, защото ще се одобри като непозволена държавна помощ, съобщи от своя страна Кирил Петков.

Гласуваните от Народното събрание средства като помощ на мините за рекултивация на терени няма да е задоволителна за финансовото подсилване на държавното сдружение, разяснява Петков. По думите му това е " следващата пиратка, която се хвърля от ГЕРБ и Движение за права и свободи предизборно ".

„ Преди всички избори идват едни хора и пробват да залъгват миньорите и хората от района, ние действаме за действителни неща, които фактически могат да се случат. Това е следващата пиратка, която се хвърля от ГЕРБ и Движение за права и свободи с една единствена задача да кажа- ето ние се грижим. Въпросът е да подлъжат хората преди изборите. Те доста добре знаят за известието на Европейската комисия. Ние действаме кардинално, няма да вършим неща, които не могат да се изпълнят и това е единственият метод да движим напред. В противоположен случай хората непрестанно ще се разочароват, без значение какъв брой избори има “, сподели Петков.

" Няма дупка в бюджета. Ако се вършат разноски отвън това, което е гласувано в Народното събрание, тогава въпросът е към служебния финансов министър кои пера се понижават ", сподели съпредседателят на " Продължаваме промяната " Асен Василев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР