Зaпитвaли ли cтe ce ĸoлĸo cтpyвa eднa дъpжaвa? Ha тoзи

...
Зaпитвaли ли cтe ce ĸoлĸo cтpyвa eднa дъpжaвa? Ha тoзи
Коментари Харесай

Търговската марка България струва 54 млрд. долара

Зaпитвaли ли cтe ce ĸoлĸo cтpyвa eднa дъpжaвa? Ha тoзи въпpoc oтгoвop дaвaт oт Вrаnd Fіnаnсе. Te зa пopeднa гoдинa пoдpeждaт в ĸлacaция дъpжaвитe ĸaтo тъpгoвcĸи мapĸи и пyблиĸyвaт cпиcъĸ нa тяxнaтa цeнa.

Според данните им България коства тъкмо 54 милиарда $. Тя се подрежда на 70-та позиция в класацията за 2018 година от 100 страни, като се изкачва с 15% по отношение на 2017 година, когато е била на 74 място и е коствала 47 милиарда $. Тя е директно след Гватемала и Мароко.

Според Brand Finance националната марка е най-важният актив на всяка страна в днешния световен свят. Тя предизвиква вложенията, прибавя стойност към износа и притегля туристи. Докладът демонстрира и следствията от икономическите вреди, които могат да бъдат породени от световни събития и неприятно ръководство на „ националната марка “, предава БГНЕС.

Челното място в тазгодишната ранглиста още веднъж заемат Съединени американски щати. Марката се прави оценка на 25,899 трилиона $ , като е нараснала цената си с цели 23% спрямо предходната година. Това демонстрира, че американската стопанска система се уголемява с бързи темпове и този напредък се чака да продължи и през идващите месеци, отбелязва Brand Finance.

Наред с Брутният вътрешен продукт, продажбите на потребителите, поръчките в строителството, износа на коли и други индикатори за напредък демонстрират, че стопанската система на Съединени американски щати е в същински „ взрив “. В допълнение наложените от Съединени американски щати мита също основават по-благоприятна бизнес среда.

След нея се подрежда Китай с 12,779 трлн. $ и растеж с 25%. Тя е следвана от Германия, Англия, Япония, Франция, Канада, Италия, Индия и Южна Корея. Русия се подрежда на 18 място с 830 милиарда $ ., само че без никакъв растеж в проценти.

Турция е на 34 място, като слиза с цели 10 места надолу, спрямо 2017 година Тя се прави оценка на 382 милиарда $ и отбелязва фрапантен спад в проценти – 33% надолу.

Гърция е на 59 място с 87 милиарда $ и 8% растеж.

Голям е растежът на процентите при Словения – 29% , като страната се подрежда на 62 място.

Хърватия е на 77 място с 24% растеж.

Сърбия заема 80-то място със 17% растеж, а Македония за поредна година отсъства от класацията на Brand Finance за най-скъпите народи като бранд в света.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР