Западният свят се опитва да направи от Черна гора и

...
Западният свят се опитва да направи от Черна гора и
Коментари Харесай

Лавров е бесен, в какво ще превърнат Македония и Черна гора

Западният свят се пробва да направи от Черна гора и Северна Македония принадлежности в антируската игра. Това предизвести съветският външен министър Сергей Лавров в изявление за асоциацията " Наше кино ", оповестено на уеб страницата на съветското външно министерство, съобщи ТАСС.

" Има поразителна смяна сред това, което черногорците и македонците усещат към Русия, и това, което техните политици са принуждавани да вършат от Брюксел, Европейски Съюз и НАТО. Това е опит за превръщането им в " инструмент " в антируската игра ", сподели той.

По думите му това е " същото, което са пробвали да създадат и от Украйна и от редица други източноевропейски страни ". Той добави, че преди този момент Западът е подхранвал русофобски настроения в тези две страни.

Лавров оцени позитивно решението на Архиерейския събор на Сръбската православна черква (СПЦ) да върне в състава си Църквата в Северна Македония.

" Оценявам това (възстановяването на ехаристийното общение сред сръбската и македонската църква) само позитивно. Смятам, че това е рационално решение на СПЦ и на патриарх Порфирий ", сподели той в изявлението за асоциация " Наше кино ".

Според министъра " това е заслужен отговор на интригите, които плете Константинополският патриарх ". " Той се опита вечно да погребе всевъзможни връзки сред другите православни църкви, на първо място сред сръбската и македонската ", сподели Лавров. " Този предизвикателен план беше осуетен. "

Ръководителят на съветското външнополитическо ведомство назова умно решението за възобновяване на евхаристийното общение сред сръбската и македонската черква. " Това разрешава да бъде обновено евхаристийното общение с Руската православна черква, от което ние сме заинтригувани. Убеден съм, че това ще послужи за богатството на православието ", сподели Лавров.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР