Западните медии се притесняват, че руският флот е на път

...
Западните медии се притесняват, че руският флот е на път
Коментари Харесай

Сериозна заплаха: Западните медии определиха кой кораб на руския флот е най-опасен

Западните медии се тормозят, че съветският флот е на път да се върне в строй най-големия руски боен транспортен съд в света.

Списание Military Watch проучва оборудването на кораба "Адмирал Нахимов ", който би трябвало да влезе в употреба с съветския флот през 2021 година, написа "Поглед инфо ".

Тежкият атомен крайцер на Проект 1144 “Орлан” (авторът го класифицира като клас “Киров” по името на пилотния кораб) в миналото е бил най-страшният ракетоносец на света. И в този момент той има намерение да си върне този статус.

Предишното въоръжение, състоящо се от противокорабни ракети P-700 “Гранит” и зенитни системи С-300Ф и Оса-M, ще бъде сменено от най-новите съветски ракетни системи. В арсенала си крайцерът ще получи системите за Противовъздушна отбрана С-400 и “Редут” (корабна версия на С-350 “Витяз”, цялостен набор от леки крилати ракети и хиперзвуков “Циркон”.

В допълнение към това корабът ще бъде оборудван с съвременни системи за радио-електронна война.

„ Той евентуално ще разгърне повече хиперзвукови ракети от всеки различен боен транспортен съд, както в разнообразието на типовете, по този начин и в броя на пренасяните ракети “, счита създателят.

И по този начин, една от тях е - 40Х6E, която е част от арсенала на С-400 и може да доближи скорост до 1190 м/с, с цел да порази цели на разстояние над 400 километра. Ракетата има неповторими благоприятни условия за офанзива над хоризонта и даже на рискови дистанции - до 5 метра над земята.

Тя съставлява опасност за изтребители, превозвачи, бомбардировачи, разследващи самолети на доста огромни дистанции под хоризонта.

Експертът отбелязва, че съгласно някои отчети 40Х6E също е в положение да прихваща ракети, движещи се със свръхзвукови скорости.

Друга ракета - 48Н6E2, достигаща скорост от към 2100 м/с, обезпечава надеждна противовъздушна защита на дълги и междинни дистанции.

Основното противокорабно оръжие на крайцера ще бъде “Циркон”. Той ще поразява цели при скорост от към 8 Мах. на разстояние до 1000 километра.

Това ще му разреши да изпревари „ Харпун “ - главната противокорабна ракета на Военноморски сили на Съединени американски щати.

Очаква се „ Адмирал Нахимов “ да разгърне десетки такива ракети. Най-вероятно заради високата цена те няма да заемат всички стартови кафези. Така арсеналът ще бъде допълнен с "Калибър " и "Оникс ".

Общо този вид крайцери са в положение да разпрострат повече от 100 хиперзвукови ракети както за противовъздушна защита, по този начин и за противопоставяне на военноморски цели.

Освен това, с помощта на атомните си мотори, съдът ще може да работи дълго време надалеч от съветското крайбрежие.

Способността на боен транспортен съд да поразява най-ценните противников цели във въздуха и в морето на рискови дистанции прави този крайцер доста сериозна опасност, заключава създателят. Може би ще се трансформира в най-опасния лекомислен морски транспортен съд на съветския флот.

Превод: В.Сергеев
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР