Западните държави прилагат двойни стандарти, когато става въпрос за справяне

...
Западните държави прилагат двойни стандарти, когато става въпрос за справяне
Коментари Харесай

“Амнести интернешънъл”: Западът прилага двойни стандарти за нарушенията на човешките права

Западните страни ползват " двойни стандарти ", когато става въпрос за справяне с нарушаванията на правата на индивида по света, което беше очебийно от твърдия им и бърз отговор на съветската инвазия в Украйна, се споделя в годишния на " Амнести Интернешънъл " за 2022 година, отдаден на човешките права по света.

" Решителният отговор на Запада на съветската експанзия против Украйна внезапно контрастира с плачевната липса на смислени дейности във връзка с тежките нарушавания от страна на някои от техните съдружници, в това число Израел, Саудитска Арабия и Египет ", се споделя в изказване на неправителствената организация след публикуването на годишния й отчет през вчерашния ден.

" Годишният отчет на " Амнести интернешънъл " за 2022 година акцентира двойните стандарти по света във връзка с правата на индивида и неспособността на интернационалната общественост да се сплоти към поредно прилагани права на индивида и универсални полезности ", се споделя в него.

" Нахлуването на Русия в Украйна е вцепеняващ образец за това какво може да се случи, когато страните си мислят, че могат да подценяват интернационалното право и да нарушават правата на индивида без последици ", е представена да споделя в известие за медиите генералният секретар на " Амнести интернешънъл " Аниес Каламар.

" Реакциите на съветската инвазия в Украйна ни дадоха някои доказателства за това какво може да се направи, когато има политическа воля ", добави тя.

В същото време западните страни подценяват " злоупотребите на Израел с апартейда против палестинците ", както и, да вземем за пример, нарушаванията на човешките права в Саудитска Арабия, се споделя в отчета.

Прилагането на такива двойни стандарти предизвиква режимите по света да не обръщат внимание на нарушаванията на правата на индивида и предизвиква по-нататъшни репресии, показва " Амнести интернешънъл ".

Каламар прикани реакцията на войната в Украйна да се трансформира в " модел " за справяне с нарушаванията на правата на индивида на всички места по света.

Наречен " Състоянието на правата на индивида в света ", отчетът също по този начин остро подлага на критика съпроводените с принуждение репресии на иранския режим против протестиращите против управляващите, както и опитите на Пекин да сплаши стачкуващите с принуждение и закани.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР