Западът ще усеща натиска от Китай все по-често, както Тайван.

...
Западът ще усеща натиска от Китай все по-често, както Тайван.
Коментари Харесай

Тайван: Европа също ще усети натиска на Китай

Западът ще усеща натиска от Китай все по-често, както Тайван. Това съобщи тайванският дипломат в Холандия Том Чу в изявление за вестник Financieele Dagblad.

По думите на дипломата Китай не харесва тайванския президент, а също така продължава да изключва опцията да признае независимостта й и нейния суверенитет. Хага поддържа Тайван – в това число и с разрешаването на продажба на подводници – само че това разгневява Пекин.

През последните години обаче Китай се трансформира във водеща международна стопанска система, а също така търговията със Запада е обвързвана и с политиката. Страната, в която демокрацията е химера, постоянно се сблъсква със западния метод на мислене и полезности.

Типичен образец за това е налагането на стопански наказания на Норвегия, откакто страната даде Нобелова премия на китайски отстъпник. „ Под подобен напън живеем към този момент 70 години “, съобщи тайландският дипломат. По думите му Западът и в частност Европа все по-често ще усещат тази твърда мощ от страна на Китай върху себе си.

„ Скоро ще почувствате тази остра мощ и напън в цялата й грубост “, съобщи дипломатът. Авторитарните режими, какъвто е и този в Пекин, употребяват неотстъпчивост и мощ, с цел да манипулират интернационалната общественост. Китай и Русия похарчиха милиарди през последните години, с цел да разширят своето въздействие посредством „ мек “ способ.

Но виждайки, че това не работи против Запада, ще стартират да употребяват цензурата и дезинформацията в своята битка. Том Чу уточни, че двете страни ще се опитат да подкопаят западните устои. Наскоро Китай блокира присъединяване на Тайван в Световната здравна асамблея, което е удар по универсалното право на всеки един тайвански жител.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР