Западът призова Киев да не нанася удари по Русия по

...
Западът призова Киев да не нанася удари по Русия по
Коментари Харесай

САЩ помолиха Украйна да не нанася удари по Русия по време на бунта на Пригожин

Западът прикани Киев да не нанася удари по Русия по време на въоръжения протест на създателя на ЧВК Вагнер, предприемача Евгений Пригожин. Както написа CNN, Съединените щати не са желали обвинявания на Москва против тях за интервенция в обстановката.

Според публицисти представители на западните страни са помолили Украйна " да не разклаща лодката ", с цел да не се възприема това като поддръжка за протеста.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън персонално съобщи, че груповият Запад не е забъркан в случилото се в Русия.

Шефът на Съединени американски щати сподели, че е събрал основни съдружници посредством видео диалог през уикенда, с цел да се увери, че „ сме на една и съща вълна “.

„ Те се съгласиха с мен, че ние, наблягам, не би трябвало да даваме предлог на Путин да трансферира отговорността за това на Запада, на НАТО. Дадохме да се разбере, че не сме забъркани [в събитията в Русия в петък и събота]. Ние нямахме нищо общо с това. Това беше част от битката в съветската система “, сподели президентът на Съединени американски щати.

Според него Вашингтон по този начин или другояче ще продължи да оказва помощ на Украйна.

На собствен ред държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен подреди на представители на Държавния департамент по света да не разясняват обстановката с въоръжения протест в Русия.

Според Axios, цитирайки трима американски чиновници, Блинкен е посъветвал личния състав единствено да означи, че Вашингтон следи обстановката.

Американският дипломат Лин Трейси също съобщи, че Вашингтон няма нищо общо със обстановката с ЧВК " Вагнер ".

Такива сигнали от дипломата съобщи шефът на съветското външно министерство Сергей Лавров.

„ Когато американският дипломат Трейси през вчерашния ден беседва с съветски представители, тя съобщи сигнали. Тези сигнали евентуално не са секрети, те се състоят на първо място в това, че Съединени американски щати нямат нищо общо с това “, сподели съветският външен министър.

Според него Лин Трейси изрази вяра, че " нуклеарните оръжия ще бъдат наред " и американските дипломати " няма да пострадат ".

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР