Замисляли ли сте се, за това до колко правилно се

...
Замисляли ли сте се, за това до колко правилно се
Коментари Харесай

5 вредни храни, от които трябва да се откажете

Замисляли ли сте се, за това до какъв брой вярно се храните? Напоследък в супермаркетите и като цяло на всички места към нас се продават прекомерно доста хранителни артикули и питиета, които въздействат неподходящо върху здравословното ни положение. Те са толкоз доста, че даже не обръщате внимание на наличието им и на това какъв брой нездравословни са в действителност. Ние определихме кои са топ 5 на най-вредните храни и питиета на пазара. Опитайте се да ги изключите от менюто си допустимо най-бързо. Ето ги и тях:
Газирани питиета
Те са извънредно нездравословни, само че и доста хора ги употребяват. Съдържат доста оцветители и консерванти, а това може да докара до безпорядък в равнищата на хормоните и кръвната захар. Те са едни същински захарни бомби. Ако ви се пие нещо газиран, заложете на газирана вода и капнете в нея няколко капки лимон или лайм. Можете да я овкусите и с различен тип плод.
Доматен сос и консервирани домати
Доматите са доста потребни, тъй като съдържат значими витамини и антиоксиданти. Консервираните домати обаче, могат да бъдат извънредно нездравословни. Също по този начин в тях има и други съставки, които са нездравословни за здравословното ви положение. Ако желаете да добавите доматен сос или консервирани домати в някое ядене, по-добре ще е да отделите малко повече време и да го извършите в домашни условия.
Маргарин
При производството му, растителните мазнини се подлагат на хидрогениране. Този развой нанася огромни вреди на здравето, при консумация. Ако сте привикнали да мажете филийката си с нещо, по-добре ще е да употребявате зехтин или масло.
Плодови сокове
Въпреки множеството реклами, в които се твърди, че соковете са направени от напълно пресни плодове, това не е по този начин. Всъщност за изработката им се употребяват голям брой оцветители, консерванти и сиропи. Също по този начин, те минават през термична пастьоризация, с цел да се удължи срокът им на валидност, което също ги прави доста нездравословни. Ако сте привикнали с тях, по-добре ги заместете с прясно изцеден сок, смути или просто един плод. Поне ще можете да сте сигурни, че консумирате напитка, която ви дава доста витамини.
Рафинирани бели въглехидрати
Можем да дадем много образци, накои от тях са ориз, бял самун, крекери, торти, чипс, бисквити. Те съдържат огромни количества бяло брашно, което пречи на вярното метаболизиране на храната и намалява равнищата на сила. Да, това са хранителни артикули, които можете да хапнете, когато доста бързате, само че ще е доста по-добре в случай че не залагате на тях всекидневно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР