Замисълът - в Русия да се вдигне възрастта за пенсия,

...
Замисълът - в Русия да се вдигне възрастта за пенсия,
Коментари Харесай

Новостите в пенсиите бутат рейтинга на Путин

Замисълът - в Русия да се вдигне възрастта за пенсия, бележи спад на рейтинга най-много на Владимир Путин, както и на ръководещите, установи " Ведомости ".

" Ефективна полемика за пенсионната промяна " е единственият метод това да се промени, сочи изданието. По данни на Фонд " Обществено мнение " (ФОМ) изборният рейтинг на президента Путин се е сринал за седмица от 62 на 54 %.

Руското държавно управление е назначено от Путин и в очите на хората таман той е виновен за вземаните решения; рейтингът му прочее " стартира да се движи от повишаването на бензина ", показва Григорий Кертман от ФОМ.

Мнозина виждат в плануваната промяна " несправедлива мярка ", само че " покруса няма, рейтингът на президента към момента е висок, а той прочее още не е декларирал позицията си ", разяснява Валерий Фьодоров, началник на социологическата организация ВЦИОМ.

Събитията ще се развият съгласно това до каква степен ще успее властта да изясни същината, параметрите на промяната и дълготрайните последствия. Това обаче е дълготрайна задача, а промяната бе оповестена едвам преди 10 дни, отбелязва Дмитрий Бадовски, началник на мозъчния център ИСЕПИ.

Руските управляващи ще би трябвало да създадат недвусмислена стъпка, с цел да покажат, че са на страната на жителите. Но към този момент няма никакъв отговор в името на какво всички би трябвало да затегнат коланите.

При състояние че обществото е отвикнало от промени, това се приема с засегнатост, акцентира политологът Михаил Виноградов, предава Българска телеграфна агенция.

Основната цел на държавното управление е да увеличи пенсиите както на днешните, по този начин и на бъдещите пенсионери, декларира в изявление за " Известия " министърът на труда и обществената отбрана Максим Топилин.

Руските синдикати и партиите излизат на улицата, предизвестява обаче " Комерсант " в заглавие на публикация за митинги, готвени за тази седмица " на практика във всички райони " на Русия.

Първите манифестации се състояха още в петък. Местните управляващи не всеки път позволяват акциите - базират се ту на международното по футбол в Руската федерация, ту на апели " за протести ", отправяни в интернет, написа изданието.

Според опозиционния " Новая газета " митингите са " неизбежни, така че управляващите ще ги оглавят " и в същото време са подготвени на отстъпки. Кремъл може да е сключил съюз със синдикатите и по-специално с Федерацията на самостоятелните профсъюзи в Русия (ФНСП).

Защото е къде по-удобно да склони на компромис с лоялни деятели, в сравнение с да си има работа с политизиран митинг като акциите на опозиционера Алексей Навални, изясняват специалисти на всекидневника, представен от Би Би Си.

ФНСП включва синдикати, освен лоялни към властта - те са най-големите притежатели и работодатели в страната и " по принцип работят прекомерно в съгласие с управляващите, тъй като се опасяват да не изгубят имуществото си ", разяснява Сергей Храмов, оглавяващ Съюза на профсъюзите в Русия.

Руските синдикати " нямат радикална настройка срещу промяната " и " някак не въодушевяват хората ". Затова е скучно човек да стачкува с ФНПР и комунистите, а с Навални не е скучно, по тази причина пък е рисково, споделя политологът Алексей Макаркин.

За да се втурнат хората всеобщо на улицата, с изключение на отвращение би трябвало да усещат, че са мощни, че " ще накарат властта да се преценява с тях ". Ако пък няма чувство за мощ, а отчаяние, множеството ще си останат у дома, обобщи аналитикът Абас Галямов.

Руската рок група " Център " е записала два нови клипа, озаглавени " Сбогом, пенсио " и " Пенсията се сбогува с теб ", оповестява " Новие вести ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР