Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев

...
Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев
Коментари Харесай

Медведев скочи срещу Варшава: Поляците да преименуват и държавата си

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев предложи връщането на старите имена на градовете в Полша, както и смяна на името на самата страна, оповестява вестник " Коммерсант “, като прецизира, че коментарът му е в отговор на решението на ръководещите във Варшава да преименуват Калининград на Крулевец.

" Не харесват името на съветския град Калининград, оферират вместо това да пишат Крулевец. Е, следователно не Краков, а единствено Кракау. Не Гданск, а единствено Данциг. Не Шчечин, единствено Щетин. Не Познан, единствено Позен. Не Вроцлав, единствено Бреслау. Списъкът продължава и продължава “, написа съветският някогашен президент в Twitter, изброявайки старите немски имена на градовете на територията на днешна Полша.

Медведев предлага също по този начин страната да се откаже от формалното име " Полша ". " Разбира се, никаква Полша, единствено Варшавското херцогство или Кралство Полша като част от Руската федерация, като приемник на Руската империя “, предложи заместник-председателят на Съвета за сигурност, предава.

Великото херцогство Варшава е формирано от полските и литовските земи вследствие на подписването на Тилзитския контракт сред Руската империя и Първата френска империя през 1807 година В резултат на Наполеоновите войни по-голямата част от територията на херцогството е отстъпена на Русия, по-късно е наречена Кралство Полша.

Препоръката на Варшавската комисия за стандартизация на имената тук-там отвън Полша за смяна на името на Калининград на Крулевец влезе в действие на 9 май. Калининград " е прочут в Полша под обичайното име Кьонигсберг “ и " актуалното съветско име на този град е изкуствено, не се свързва нито с града, нито с региона “, се споделя в текста.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР