Заместник-началникът на канцеларията на президента на Украйна - Кирило Тимошенко,подаде

...
Заместник-началникът на канцеларията на президента на Украйна - Кирило Тимошенко,подаде
Коментари Харесай

Зеленски взема кадрови решения. Ключов негов съветник подаде оставка

Заместник-началникът на канцеларията на президента на Украйна - Кирило Тимошенко , подаде оставка. Това се случи, откакто Володимир Зеленски даде обещание на всички равнища в администрацията на фона на изказвания за взимане на подкупи и злоупотреби от украински служители.

Тимошенко разгласява в Телеграм фотография на подписаното изказване, адресирано до президента.

" Благодаря на всички украинци за доверието в нашата идея. Благодаря на Въоръжените сили на Украйна, че пазят страната ни. Благодаря на брачната половинка и сина ми. За разбирането и поддръжката. Беше чест за мен! Ще се забележим скоро ", написа Тимошенко.

По-рано за оставката на Тимошенко " Украинская истина ", базирайки се на източници в държавното управление и Съвета за национална сигурност и защита (СНБО) на Украйна. Според информацията на негово място се чака да бъде назначен ръководителят на военното ръководство на Киевска област Алексей Кулеба .

Причината за рокадата към момента не е коментирана публично, само че изданието отбелязва, че Тимошенко беше подложен на критика за това, че кара SUV, който General Motors подари на Украйна за филантропични задачи, и че се занимава с районна политика, " което се възприема като самореклама ".

Според " Украинска истина " оставки ще подадат и ръководителите на държавната администрация на Сумска област Дмитрий Живицки, на Днепропетровска област Валентин Резниченко, на Запорожка област Александър Старух и на Херсонска област Ярослав Янушевич.

Появи се и информация за оставката на трима министри - министъра на енергетиката Герман Галушченко, министъра на спорта Вадим Гуцайт и министъра на стратегическите браншове на индустрията Павел Рябикин. И за това обаче няма удостоверение.

Оставката на Тимошенко пристигна, откакто президентът Володимир Зеленски заяви в обръщението си в 334-ия ден от войната, че ще вземе " кадрови решения " за длъжностни лица на разнообразни равнища.

„ Има кадрови решения – някои през днешния ден, други ще бъдат на следващия ден – във връзка с управителни фрагменти на разнообразни равнища в министерства и други структури на централната власт и в районите и в системата на правоохранителните органи “, сподели той.

Зеленски добави още, че Съветът за национална сигурност и защита е взел " кардинално " решение, че държавните чиновници - от локалните депутати до чиновниците по сигурността - нямат да имат право да почиват в чужбина.

„ Офицерите към този момент няма да могат да пътуват в чужбина на отмора или с друга недържавна цел “, сподели президентът и означи: " Украйна няма да покаже уязвимост. Държавата няма да покаже уязвимост ".

В същото време украинският министър на защитата Олексий Резников отхвърли публикуваната в медии информация, че неговото ведомство е купувало продоволствия за армията на мощно повишени цени.

Украинският вестник " Огледало на седмицата " (Zn.Ua) разгласява преди дни данни за цените на военни поръчки. Тогава виновните органи потвърдиха, че към този момент са почнали следствия на покупки на стойност към 325,9 милиона $ .

Резников изясни появилата се информация, че Украйна закупува храни за армията на повишени цени с техническа неточност при изписването на единични бройки и килограми.

" Най-очевидната цел е опит да се подкопае доверието в министерството на защитата в доста значим миг ", написа той във Facebook.

" Всъщност това е постоянно срещана техническа неточност, допускана от доставчика, който е желал да напише цената на яйцата в килограми, а не на брой ", уточни министърът.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР