Заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова прие заместник-секретаря на австралийското

...
Заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова прие заместник-секретаря на австралийското
Коментари Харесай

Зам.-министър Петрова проведе среща със заместник-секретаря на министерството на земеделието, водите и околната среда на Австралия

Заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова одобри заместник-секретаря на австралийското министерство на земеделието, водите и околната среда Джеймс Ларсън, с който разиска съдействието в границите на ЮНЕСКО.

В срещата участваха и представители на останалите български ведомства, ангажирани с опазването на международното естествено и културно завещание.

Джеймс Ларъсън в детайли показа напъните на Австралия за запазване на Големия бариерен риф и напредъка на осъществяване на Плана за дълготрайна резистентност на рифа до 2050 година

Двете страни откроиха нуждата от опазването на международното завещание, което е под въздействието на климатичните промени, отбягване на политизирането на тематиката и поощряване на търсенето на взаимни решения, поради световния темперамент на климатичните промени.

Велислава Петрова и Джеймс Ларъсън се сплотиха към визията, че заради експанзията на Русия против Украйна не е допустимо годишната сесията на Комитета за международно завещание да бъде извършена в Русия.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР