Заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова прие посланика на Саудитска

...
Заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова прие посланика на Саудитска
Коментари Харесай

Заместник-министър Петрова прие посланика на Саудитска Арабия

Заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова одобри посланика на Саудитска Арабия в България Халид бин Камал Факих.

Двете страни разискаха опциите за задълбочаване на политическия разговор, съдействието в областта на сигурността, битката с тероризма, както и развиването на връзките в региона на стопанската система, туризма и вложенията.

Кралство Саудитска Арабия е един от най-важните сътрудници на България в Близкия изток. Убедени сме, че интензивният политически разговор ще донесе изгоди за разширение на икономическите връзки и за увеличение размера на търговията сред нашите страни, защото в това отношение има доста необработен капацитет, акцентира заместник-министър Петрова.

В подтекста на концепцията „ Визия 2030 “ на престолонаследника и вицепремиера принц Мохамед бин Салман за развиване и рационализация на Саудитска Арабия бе прегледана и опцията български компании да допринесат за реализирането на този план.

Сред акцентите по време на диалога бяха и въпроси, свързани с продължаващите хутски офанзиви на територията на Саудитска Арабия, визовата политика и съдействието сред двете страни в границите на интернационалните организации.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР