Заместник-министърът на външните работи на Русия каза, че преговорите със

...
Заместник-министърът на външните работи на Русия каза, че преговорите със
Коментари Харесай

Русия вдига залозите с военно разполагане в Куба и Венецуела


Заместник-министърът на външните работи на Русия сподели, че договарянията със Съединени американски щати по отношение на обстановката със сигурността в Украйна са в застой и допусна, че Москва може да изпрати военно разполагане във Венецуела и Куба , оповестява The Wall Street Journal.

Кремъл се пробва да окаже напън на Вашингтон да отговори на настояванията му за прекъсване на военната интензивност на Запада. споделя заплашва Русия.

Сергей Рябков сподели в четвъртък, че Москва не може да изключи изпращането на " военна инфраструктура " към Венецуела или Куба, в случай че напрежението с Вашингтон , което набъбна през последните седмици поради голямото скупчване на съветски войски на границата с Украйна, продължи да се покачва .
 Русия не вижда причина за нови договаряния със Запада скоро
Русия не вижда причина за нови договаряния със Запада скоро

На Запада му липсвала еластичност за водене на договаряния по съществени тематики

Преговорите в Женева и срещата НАТО-Русия във Виена в сряда не съумяха да понижат разликата във връзка с настояванията за сигурност на Москва на фона на скупчването на съветски войски покрай Украйна.

Докато Москва упорства за прекъсване на разширението на НАТО, Съединени американски щати и техните съдружници твърдо ги отхвърлиха .

В изявление за съветската телевизия RTVI, Рябков означи, че " всичко зависи от дейностите на нашите американски сътрудници ", добавяйки, че президентът Владимир Путин е предизвестил, че Русия може да предприеме военно-технически ограничения , в случай че Съединени американски щати предизвикат Москва и не престават с военния напън.

Г-н Рябков сподели, че отводът на Съединени американски щати и техните съдружници да прегледат основното съветско искане за гаранции против разширението на алианса в Украйна и други някогашни руски страни поражда подозрения по отношение на продължаването на договарянията.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков означи " някои позитивни детайли и нюанси " по време на договарянията , само че ги дефинира като " несполучливи " заради съществени различия по основните претенции на Русия.

" Разговорите бяха стартирани, с цел да се получат съответни отговори на съответни съществени въпроси, които бяха повдигнати и останаха различия по тези съществени въпроси, което е неприятно ", сподели той в конферентна връзка с кореспонденти.
 Русия разгласи фундаментални различия след договарянията с НАТО
Русия разгласи фундаментални различия след договарянията с НАТО

Имало действителен риск от нова война в Европа

Песков предизвести за цялостен , в случай че бъдат признати препоръчаните наказания против Путин и други висши цивилни и военни водачи.

Мерките, препоръчани от демократите в Сената, ще бъдат ориентирани и към водещи съветски финансови институции, в случай че Москва изпрати войски в Украйна.

Песков подлага на критика предложенията като опит за усилване на натиска върху Москва по време на договарянията, заявявайки, че няма да проработи. " Става въпрос за глобите, а като се вземе поради неизбежността на съответен отговор , на процедура съставляват самодейност за раздор на връзките ", предизвести той, добавяйки, че Русия ще отговори по същия метод, с цел да отбрани своите ползи.

Преговорите идват, откакто почти 100 000 съветски бойци, танкове и тежка военна техника са струпани покрай източната граница на Украйна .

Натрупването провокира дълбоки опасения в Киев и на Запад, че.
 Русия стартира военни учения покрай границата с Украйна
Русия стартира военни учения покрай границата с Украйна

С присъединяване на над 10 000 бойци

Русия отхвърля, че обмисля инвазия и на собствен ред упреква Запада, че заплашва сигурността й, като нарежда боен личен състав и съоръжение в Централна и Източна Европа .

Песков отхвърли апелите на Запада към Русия да помогне за деескалиране на напрежението, като изтегли войски от региони покрай Украйна, като означи, че страната е свободна да ги реалокира, където сметне за належащо на лична територия. " Едва ли е допустимо НАТО да ни диктува къде да преместим нашите въоръжени сили на съветска територия ", сподели той.

Песков акцентира, че Русия е подготвена да продължи договарянията, само че желае те да дадат резултати . " Няма да има недостиг на политическа воля за продължение на договарянията ", сподели той.

 Полският външен министър: Европа е изложена на максимален риск от война от 30 години насам
Полският външен министър: Европа е изложена на максимален риск от война от 30 години насам

Збигнев Рау прикани за деескалация на спора в Украйна

Напрежението към Украйна и настояванията на Русия към Запада още веднъж се появиха на масата на срещата на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) в четвъртък във Виена. Полският външен министър Збигнев Рау, който пое поста на настоящ ръководител на ОССЕ, означи в своята встъпителна тирада, че " рискът от война в зоната на ОССЕ в този момент е по-голям от всеки път през последните 30 години ".

" От няколко седмици сме изправени пред опцията за огромна военна ескалация в Източна Европа ", сподели той. " Наскоро чухме искане за гаранции за сигурност, обвързвано с значима част от пространството на ОССЕ и актуализирания дискурс за сферите на въздействие. Всички тези аспекти изискват сериозна интернационална оценка и подобаваща реакция ".

Рау акцентира нуждата " да се концентрира върху мирното разрешаване на спор в и към Украйна... при цялостно ценене на суверенитета, териториалната целокупност и единството на Украйна в границите на нейните интернационално приети граници ".

СиБиЕс написа, че намеците за Куба и Венецуела бележат доста усилване на напрежението сред Съединени американски щати и Русия за една седмица, което мнозина се надяваха да сложи дипломацията преди всичко и в центъра. Сегашното опълчване сред Москва и Вашингтон се обрисува като модерно ехтене от Студената война от седмици, само че забележките на Рябков сигурно ще отекнат мощно в ушите на американците , които са наясно или задоволително възрастни, с цел да си спомнят кубинската ракетна рецесия от 1962 година
 От Хрушчов и Кенеди до Путин и Байдън в връзките няма непоклатимост
От Хрушчов и Кенеди до Путин и Байдън в връзките няма непоклатимост

Не подценявайте съперника, не забравяйте Кубинската рецесия, на ракети се дава отговор с ракети, а Съединени американски щати не не помнят и за Китай
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР