Заместник-министърът на труда и социалната политика Наталия Ефремова се срещна

...
Заместник-министърът на труда и социалната политика Наталия Ефремова се срещна
Коментари Харесай

България и Германия ще задълбочат партньорството си в обученията за професионална квалификация

Заместник-министърът на труда и обществената политика Наталия Ефремова се срещна с представители на Германо-Българската индустриално-търговска камара.

По време на диалога бяха обрисувани опциите за усилване на съдействие сред двете страни в региона на пазара на труда, провеждането на образования за професионална подготовка и консолидираното на младежите в рамката на самодейността ALMA.

Наталия Ефремова акцентира, че България има предпочитание да развива двустранните си връзки с Германия във всички области, които биха подобрили опциите на професионална реализация на българските жители. Тя обърна внимание на ниското равнище на безработица в България от 4,7 % и показа съществени ограничения и стратегии на Министерството на труда и обществената политика за поощряване на заетостта. Сред тях са образованията за подготовка и преквалификация на служащи, възстановяване качеството на работната мощ, активиране на стопански неактивните хора, както и тясното съдействие с работодателите.

По време на срещата и двете страни поеха ангажимент да задълбочат партньорството си посредством дуални образования, продан на експертиза и узаконяване на професионалните умения през активността на Българо-германските център за професионално образование.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР