Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството и национален координатор на

...
Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството и национален координатор на
Коментари Харесай

Зам.-министър Николова ще участва в откриването на Румънското председателство

Заместник-министърът на районното развиване и благоустройството и народен координатор на Стратегията на Европейски Съюз за Дунавския район Деница Николова ще взе участие в откриването на Румънското председателство на Дунавската тактика.

Форумът „ Дунавският район - реализиране на доближаване за споделен разцвет " ще се състои на 5 и 6 ноември в Букурещ.

Зам.-министър Николова ще направи изявление в откриващата сесия на форума на 5 ноември. Сред участниците в него се чака да бъдат и еврокомисарят по районна политика Корина Крецу, министър председателят на Румъния Виорика Дънчила, която е и почетен ръководител на Дунавското председателство, министри от румънското държавно управление и други

В рамките на пленарната част на събитието ще бъдат показани целите на Румънското председателство на Стратегията, визията на Европейската комисия по отношение на бъдещето на макрорегионалните тактики, както и новосъздадената конструкция, подпомагаща активността на Стратегията. Събитието ще обхване и тематиката за проверката на Плана за деяние на Дунавската тактика, която беше инициирана от Българското председателство.
България е част от Триото на Дунавската тактика, в което е и Австрия. Страната ни беше ръководител на Стратегията до 19 октомври, когато председателството беше предадено Румъния.
АСН
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР