Заместник-министърът на правосъдието Мария Павлова участва в българо-баварски семинар на

...
Заместник-министърът на правосъдието Мария Павлова участва в българо-баварски семинар на
Коментари Харесай

Зам.-министър Павлова участва в българо-баварски семинар, посветен на противодействието на интернет-престъпността и прането на пари

Заместник-министърът на правораздаването Мария Павлова взе участие в българо-баварски семинар на тематика „ Противодействие на интернет-престъпността и прането на пари “, проведен от фондация „ Ханс Зайдел “.

Двудневното събитие е ориентирано към прокурори, съдии и проверяващи чиновници на ДАНС и Министерство на вътрешните работи. 

В приветствието си към участниците заместник-министър Павлова означи, че подобряването на съдействието сред правоохранителните органи е основно за сполучливото следствие и наказателно гонене на киберпрестъпленията, като това слага на дневен ред нуждата от спомагателна подготовка и обмяна на опит. 

Тя поздрави уредниците от фондация „ Ханс Зайдел “ за избора на настоящите тематики и напомни, че единствено преди няколко месеца народните представители одобриха промени в Наказателния кодекс, направени от Министерството на правораздаването, с които се завишиха наказванията за киберпрестъпленията. „ Предложенията са подбудени от обстоятелството, че през последното десетилетие компютърните закононарушения в Европейски Съюз и у нас са се нараснали доста. Ежедневно ставаме очевидци на огромни и разнородни хакерски атаки, нанасящи големи вреди на компании и интернет консуматори.  Именно за това би трябвало да работим интензивно за по-добра наказателно правна отбрана против компютърните и компютърно обвързваните закононарушения “, уточни още заместник-министър Павлова. 

Приветствие към участниците в събитието насочиха още доктор Клаус Физингер, районен началник на фондация „ Ханс Зайдел “ за Югоизточна Европа и заместник-главните прокурори Даниела Машева и Борислав Сарафов, който е и шеф на Националната следствена работа. 
 изображение
В програмата е планувано да бъдат дискутирани тематиките „ Ситуация в региона на компютърните закононарушения с акцент интернет-търговия “, „ Необходимостта от интернационално съдействие при противопоставяне на киберпрестъпленията “ и други, като се чака заключителният отчет от семинара да бъде изработен от основния прокурор на Бавария Волфганг Грюндлер. 
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР