Заместник-министърът на отбраната на Шри Ланка Руван Виджевардене съобщи, че

...
Заместник-министърът на отбраната на Шри Ланка Руван Виджевардене съобщи, че
Коментари Харесай

Терорът в Шри Ланка - отмъщение за нападението срещу джамиите в Крайстчърч

Заместник-министърът на защитата на Шри Ланка Руван Виджевардене заяви, че първите резултати от следствието на атентатите в страната демонстрират, че те са осъществени като възмездие за нападението против джамиите в Крайстчърч, осведоми " Ройтерс ".

Министърът разгласи пред Народното събрание на страната, че две ислямистки организации в Шри Ланка, National Thowheed Jamath (Нешънъл Таухид Джамаат) и Jammiyathul Millathu Ibrahim, стоят зад нападенията.

" Първоначалните резултати от следствието разкриват, че това е възмездие за офанзивата против джамиите в Нова Зеландия. Извършено е от National Thowheed Jamath (Нешънъл Таухид Джамаат) и Jammiyathul Millathu Ibrahim ", сподели той пред Народното събрание.

Представители на управляващите в Шри Ланка разкриха, че единият от обвинените почнал да разгласява " екстремистко наличие " в обществените мрежи малко след офанзивата в Нова Зеландия.

По-рано стана ясно, че 321 души са починали при офанзивите, а към 500 са ранени. Сред починалите има 38 чужденци. 40 души са арестувани.

Първите шест офанзиви против три църкви и три първокласни хотела са осъществени в границите на 20 минути по време на великденските служби в неделя сутринта и по време на закуската в хотелите. В ранния следобяд са последвали още две детонации - в къща в квартал на столицата Коломбо и пазар на хотел.

На 15 март 28-годишният австралиец Брентън Тарант мазета 50 души и рани десетки други при зверско нахлуване в две джамии в Крайстчърч, Нова Зеландия. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР