Заместник-министърът на младежта и спорта Диана Иванова взе участие в

...
Заместник-министърът на младежта и спорта Диана Иванова взе участие в
Коментари Харесай

Зам.-министър Иванова участва в откриването на Национален хакатон “Конференция за бъдещето на Европа”

Заместник-министърът на младежта и спорта Диана Иванова взе присъединяване в откриването на Национален хакатон “Конференция за бъдещето на Европа ”, който се организира в София от 14 до 16 април. Събитието, проведено от Национален юношески конгрес, има за цел да ангажира над 50 младежи от цялата страна в производство на хрумвания и разговор с европейските институции.

“Щастлива съм и като родител да видя, че толкоз доста младежи са дейни и будни. Вие сте бъдещето, само че и сегашното. Ако всеки един от вас промени себе си и обкръжаващата го среда е кадърен да промени бъдещето на цялата страна ”, сподели зам.-министър Иванова по време на откриването.

Тя добави, че задачата на екипа на Министерството на младежта и спорта е да бъде построена една по-пряка връзка с всички младежи в България.



“Младите хора са скъп запас и ние би трябвало в интензивно взаимоотношение с другите заинтригувани страни - институции, цивилен и интернационалните организации, специалисти и младежи да развиваме капацитета и да осигурим една добра среда за тяхното развиване ”, съобщи Диана Иванова.

Зам.-министърът на младежта и спорта поздрави участниците в Националния хакатон и съобщи, че за Министерството на младежта и спорта е извънредно значимо младежите в България да бъдат интензивно включени в политическите процеси както на национално, по този начин и на европейско равнище. Според нея 2022 година, която е Година на младежта в Европейския съюз, ще способства за повишение на осведомеността по отношение на опциите за младежите да станат дейни и ангажирани жители на европейско, национално и локално ниво, както и участници в смяната, въодушевени от възприятието за европейска принадлежност.

“Министерството на младежта и спорта ще обезпечава подкрепяща и насърчаваща среда за личностна, професионална и обществена реализация на младежите в България посредством Националната стратегия за младежта. Тя планува финансиране на юношески действия по следните тематични области: неофициално образование за придобиване на умения и основни компетентности, екология и запазване на околната среда, свободно време, творчество и просвета, поощряване на здравословен метод на живот и не на последно място приемливост и европейска принадлежност ”, сподели Иванова.

Организаторът на Национален хакатон “Конференция за бъдещето на Европа ” Национален юношески конгрес е най-голямата младежка платформа в България, сплотяваща над 46 юношески организации. У нас бяха осъществени над 20 събития, които събраха над 400 хрумвания от българските младежи.



В откриването на събитието участваха още зам.-председателят на Национален юношески конгрес Атанас Радев, съветникът в политическия кабинет на Министерството на външните работи Димитър Димитров и Веселина Ангелова, която е консултант “Комуникации ” на Европейската комисия в България.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР