Заместник-командирът на Корпуса на гвардейците на ислямската революция (елитни части

...
Заместник-командирът на Корпуса на гвардейците на ислямската революция (елитни части
Коментари Харесай

Иран: Израел го чака „нов шок“, ако продължи атаките срещу Газа

Заместник-командирът на Корпуса на гвардейците на ислямската гражданска война (елитни елементи на иранските въоръжени сили) военачалник Али Фадави сподели, че Израел ще бъде изправен пред „ нов потрес “, в случай че не спре да нанася удари по линията Газа.

„ Ако закононарушенията в линията Газа продължат, мюсюлманите от други страни може да се включат в битката против ционистите (израелците – бел. ред.) и тогава ще ги чака нов потрес “, сподели Фадави в изявление за Fars.

Според представителя на гвардейците на ислямската гражданска война, дейностите на Израел във връзка с линията Газа „ провокираха отвращение измежду всички мюсюлмани по света, тъй че ислямската умма (общност -бел.ред.) брои секундите, с цел да изиграе по някакъв метод своята роля в оста на съпротивата “.

На 15 октомври иранският външен министър Хосейн Амир Абдолахиан на среща с емира на Катар шейх Тамим бин Хамад Ал Тани в Доха сподели, че в случай че Израел продължи да нападна цивилното население на линията Газа, мащабът на спора може да разширение. По-късно в изявление за катарския ефирен канал Ал Джазира той сподели, че Ислямската република посредством медиатори е предизвестила еврейската страна да не обстрелва по-нататъшния палестински анклав.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР