Заместник-командир на подводните сили на руския Северен флот е загинал

...
Заместник-командир на подводните сили на руския Северен флот е загинал
Коментари Харесай

При обстрела в Карабах е загинал заместник-командир на подводните сили на руския Северен флот

Заместник-командир на подводните сили на съветския Северен флот е умрял при обстрела в Нагорни Карабах на 20 септември, заяви уеб сайтът Каспаров.ru. Става дума за капитан 1-и сан Иван Ковган, който е бил заместник-командващ по военно-политическата работа.

Изданието " Важные истории " написа, че гибелта на Ковган е доказана от брачната половинка му.

Той е бил заместник-командир на съветския „ миротворчески “ контингент, ситуиран в Нагорни Карабах.

„ Какво е правел герой-подводничар в сухопътния Карабах – остава единствено да гадем. Пишат, че е „ бил в командировка ". От подводница на Северния флот - в Карабах! Наистина са неведоми пътищата на съветската военна мисъл. “ – споделя в собствен коментар наблюдаващият Алексей Рощин.

По-рано съветското военно министерство заяви, че автомобил с съветски военни е попаднал под обстрел в размирния анклав и че намиращите се в колата са починали.

Същеверменно Азербайджан заяви, че е имало втори подобен случай.

Не е явен броят на жертвите. Главният редактор на пропагандисткия канал RT Маргарита Симонян заяви за петима убити, Азербайджан – за шестима. Според Armenian Military Portal са починали осем съветски военни.

Президентът на Азербайджан Илхам Алиев сервира извинения за обстрела, до който се стигнало по простъпка поради неприятните метеорологични условия.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР