Заместник-кметът Енчо Енчев проведе среща с началника на РУО –

...
Заместник-кметът Енчо Енчев проведе среща с началника на РУО –
Коментари Харесай

Кандидатстването по Програма за образование 2021-2027 бе разяснено на среща с директорите на образователни институции от Община Русе

Заместник-кметът Енчо Енчев организира среща с началника на РУО – Русе доктор Росица Георгиева и шефовете на учебни заведения и детски градини на територията на община Русе, на която участваха началникът на отдел „ Образование, спорт и юношески действия “ Таня Тодорова и шефът на дирекция „ Международни политики, икономически действия и разбори “ Ивайло Кадишев.

На шефовете на просветителните институции бяха разяснени главните цели в бранш „ Образование “ и основаването на " Училищна STEM среда " според Националния проект за възобновяване и резистентност.

От мярката ще се възползват 38 просветителни институции на територията на Община Русе, като оптималното финансиране е в размер на 10 796 900 лв.. Чрез тази опция 1980 учебни заведения в страната ще могат да изградят STEM кабинети, а сумите ще се отпускат съгласно броя на учениците. За останалите 236 образователни заведения, които към този момент са утвърдени по програмата на МОН, са планувани малко над 36 млн. лева за разширение на STEM средата.

Обсъден бе и събитийният календар на Община Русе за май и юни, когато по традиция възпитаниците на учебни заведения и детски градини се включват в празничната стратегия.

Директорите на междинните учебни заведения бяха осведомени с потребността от попълване на състава на гвардейския отряд към Общинския юношески дом. Предвижда се забавна стратегия за подготовка на доброволците, които интензивно се включват в събития от локално и национално значение.

Енчо Енчев потърси подпомагане за избор на представители за Съвета на децата на Държавната организация за протекция на детето. В него има представители на 28-те административни области в България. Съветът на децата дава опция на децата да обменят познания, хрумвания, да взаимодействат с държавни и неправителствени организации на национално и районно равнище. Крайният период за изтъкване на възпитаници на възраст от 13 до 16 години, които ще могат да се включат в Съвета, е 5 май.

Училищните управления получиха и обичайните към този момент магнити с обръщение, които общинската администрация приготвя за завършващите приблизително обучение на територията на община Русе. Те ще бъдат връчени на всички зрелостници на церемонията в края на образователната година.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР