Заместник изпълнителният директор на БФС - Христо Запрянов, е на

...
Заместник изпълнителният директор на БФС - Христо Запрянов, е на
Коментари Харесай

Христо Запрянов: Назря моментът България да се бори за класиране на голям форум

Заместник изпълнителният шеф на БФС - Христо Запрянов, е на мнение, че е назрял моментът да се гони класиране на огромен конгрес. Ето какво сподели той пред сътрудниците от " Дарик " и dsport.

" Ние, в случай че не сме оптимисти, не можем нищо друго да създадем, с изключение на да се надяваме да не е следващият, а последният опит за класиране. В последните години имаше доста случаи, в които бяхме доста близо. Не ни доближаваше една точка. Бяхме и на полуфинален бараж от класиране на Европейско.
 Селекционерът на Черна гора: България ще ни притисне в Разград, би трябвало да сме съсредоточени
Селекционерът на Черна гора: България ще ни притисне в Разград, би трябвало да сме съсредоточени

" От опита си знаем какъв брой значимо е началото на една подготовка "

В един миг 24 или 25 точки завоюва националният тим, други тимове се класираха с по 14 на конгрес. Доста условия се насъбраха в този тим. Всички считаме, че е назрял моментът съществено да се гони класиране. Много хора споделят, че групата е преодолима, естествено, че е супер сложна, имайки поради и геополитическата обстановката и съперниците. Всяко ново начало носи очаквания след себе си.

Според мен Младен Кръстаич значително бяга от сходни мнения, само че няма по какъв начин да не е плюс за нашия тим, че треньорът ни е бил отпред на Сърбия и то на Световно състезание през 2018-а година. Достатъчно добре ги познава. Респективно има много наблюдения и върху Черна гора. Има израстване при тима, виждаме по какъв метод процесите се случват при новото управление, непрекъснато се прибавя качество към щаба, в това число и оня ден изтъкнато име се причисли към щаба, тъй че мощно се надяваме това да е преимущество за нашия тим по отношение на останалите.

Визитката на Марко Стоянович, както беше оповестено от БФС, е извънредно богата. Той е професор и лекар. Продължава да работи във факултета по физическо образование в Белград. Той ще се занимава и с кондиционната подготовка на футболистите. Има опит и с баскетболисти. Има доста по-широк взор върху подготовката на спортиста, освен на футболиста.

Надявам се Антон Недялков да може да вземе присъединяване най-малко в един от мачовете. Тренира на самостоятелен режим. С тима е, не е освободен от групата. Всички се надяваме да бъде на линия. Имаше кадрови проблеми освен при нас, само че при всички тимове. Смятам, че видяно в профил, Кръстаич има избор за всяка позиция. Това е негов избор. Можем да се надяваме на устойчиво показване.

Естествено, че стартът е значим. От мача в петък значително ще зависи настроението освен на футболист, на треньори, само че и на цялата общност. Не би трябвало да се вкарва в допълнение напрежение у футболистите. Преди няколко години отново стартирахме против Черна гора. Тогава имахме съществени упоритости. За страдание, не се получи. Мачът в София приключи 1:1. Сега се надяваме на по-добър резултат. Ако ми позволите, да прикани ентусиастите да поддържат тима на стадиона, в случай че е допустимо. Ако не, по всевъзможен различен метод. Отборът се гради. Има потребност от поддръжка. Когато един тим е построен, е доста по-лесно да го подкрепиш. Важното е да се поддържа тима, когато има потребност от това.

И аз сами, и други сътрудници от управлението сме го споменавали нееднократно. Идеята ни сега е така наречения " roadtrip ". Нещо, което се случва в много страни. Испания и Италия са най-ярките образци. Идеята е да доставиш на хората в съответния район спомагателна страст. Естествено в нашия случай зависи от оборудванията в дадения район. За мое голямо благополучие ползата за мача в петък е значителен, много сериозен. Не единствено от района, само че и от цяла България. Нашата цел е националният тим да играе на допустимо най-вече качествени игрища в България.

Говорено е за награди. Преди началото на всеки квалификационен цикъл има диалог сред президента на федерация, селекционера и капитана на тима. Не очаквайте да ви дам числа и проценти, тъй като това въпреки всичко е конфиденциално, само че всички страни ще са удовлетворени, в случай че България се класира.

Това е доста добър късмет за футболистите на националния тим да потвърдят, че костват повече. Голямата интернационална сцена, точно мачовете на националните тимове подвигат цената и профила на съответния футболист в доста по-голяма степен, от колкото мачове във вътрешното състезание, от където са огромна част от нашите футболисти. Техни положителни изяви в идващите два мача ще вдигне цената им, което е добре за всички ", сподели още Христо Запрянов.
 Бивш черногорски състезател на Левски: Повече съм за Сърбия, България е във напредък
Бивш черногорски състезател на Левски: Повече съм за Сърбия, България е във напредък

След идването на Кръстаич отпред на вашия народен тим се вижда усъвършенстване, счита Марко Видович
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР